Kapetan Juga i ‘zlatni’ vratar Hrvatske proglašen vaterpolistom godine u izboru LEN-a!

Hrvatska, vaterpolo, Marko Bijač

Kapetan Jug Croatia osiguranja i vratar hrvatske reprezentacije, Marko Bijač proglašen je za vaterpolista godine u izboru krovne europske organizacije vodenih sportova (LEN).

“Nakon fantastičnih igara na Svjetskom prvenstvu i osvajanja titule prvaka, krovna svjetska organizacija, FINA, nagradila je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju titulom momčadi godine, izbornik Ivica Tucak proglašen je najboljim trenerom te je proglašenje Marka Bijača najboljim došlo kao ‘šlag na tortu’,” piše jug.hr.

Miho Bošković bio je prvi dobitnik ovog priznanja 2007. godine kada je LEN počeo nagrađivati najbolje.

I u ženskoj konkurenciji najbolja je golmanica, Španjolka Laura Ester.

Gospari u srijedu od 16 sati po hrvatskom vremenu u sedmom kolu LEN Lige prvaka gostuju kod Olympiakosa, u reprizi finala iz 2016. godine.

Momčad iz Pireja jedina ove sezone ne zna za europski poraz, a glavne karike su im naš legendarni vratar Josip Pavić te Andro Bušlje i Paulo Obradović.

“U posljednjih par godina su napravili veliki iskorak i svake godine igraju sve bolje kako u napadu tako i u obrani. Ove su se godine dodatno pojačali s bivšim igračem Juga Paulom Obradovićem koji će nam biti i najveća prijetnja. Oni igraju doma i veliki su favoriti na ovoj utakmici, ali i nas će se nešto pitati,” kaže Viktor Rašović, jedan od najboljih Jugaša u posljednjim utakmicama.

Rezultati by SofaScore

VATERPOLO VODENI SPORTOVI