Kapetani izabrali Livaju, prvi put nagradu dobio netko iz Hajduka: Cilj je donijeti trofej u Split

Livaja HNK Hajduk

Marko Livaja, Hajdukov napadač, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 19. godinu zaredom. Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Marko Livaja ponio je sa 76 bodova, 20 više od drugoplasiranog Josipa Drmića.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatski Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2021. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige postao je Hajdukov igrač Marko Livaja, koji je od mogućih 100 osvojio 76 bodova.

‘Nagradu u izboru Kapetani biraju ove smo godine dodijelili po devetnaesti put. Iz sezone u sezonu Hrvatski Telekom Prva liga napreduje, pa i ova akcija dobiva na značaju. Nogometaši najbolje znaju koliko im znači ova nagrada jer je laureat izabran glasovima samih kolega, a to uvijek ima dodatnu težinu. Tportal je prepoznat kao portal kojem čitatelji najviše vjeruju, a sport nam je jedan od udarnih segmenata sadržaja. Tako će i ostati’, izjavio je glavna urednik tportala Siniša Malus.

Trofej pobjedniku predao je idejni začetnik ove akcije, Silvijo Škrlec. Doduše, u nešto drugačijem formatu nego prijašnjih godina, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Naime, umjesto uobičajene promocije u prostoru Hrvatskog Telekoma, trofej za najboljeg nogometaša 2021. godine, ovog smo puta pobjedniku, Marku Livaji predali u Splitu, odnosno u Bijelom salonu poljudskog stadiona.

Prije nego se Ademi zahvalio na glasovima, podsjetili smo ga da su taj naslov osvajali i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević, El Arabi Hilal Soudani, Dani Olmo, Bruno Petković. Arijan Ademi.

‘Prije svega želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izboru ove godine. Velika je čast dobiti ovu nagradu, posebno kada vidim koji su je sve igrači dobivali u prošlosti, a ujedno je i motiv da u nastavku sezone pokušam igrati na još većem nivou. Želim zahvaliti i svojim suigračima kojima pripadaju velike zasluge jer svi zajedno smo zaslužni za ono što prikazujemo na terenu. Bila je ovo uspješna godina za mene, a nadam se da će sljedeća biti još uspješnija za Hajduk. Pred nama su pripreme, dosta napornog rada za sve nas, a cilj nam je na kraju sezone razveseliti ljude koji su uz nas i donijeti trofej u Split’,  izjavio je Livaja prilikom preuzimanja nagrade tportala.

Marko Livaja pobjednik je 19. izbora, a prošle godine kapetani Hrvatski Telekom Prve lige najboljim nogometašem proglasili su Arijana Ademija

NOGOMET
Tagged with: ,