Karatistice, Bujas-Čelan i Garibović u borbi za broncu, Kvesić i Hasani za zlato: To je ta subota!

Bujas Čelan, Lenard, Instagram

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama u sastavu Ana Marija Bujas-Čelan, Ana Lenard, Marina Barac i Alessandra Hasani izborila je subotnji susret za broncu protiv Bugarske.

Hasani je propustila nastup, budući da se priprema za finale u kategoriji do 55 kg.

Ženska selekcija na startu je izborila pobjedu nad Austrijom (Ellaswad, Gojak, Plank, Ziller) s 2-0, ali su u osmini finala izgubile od kasnijih finalistica Švicarske (Bruederlin, Kornfeld, Quirici, Radjenović) istim rezultatom.

Vrlo dobra na tatamiju u debitantskom nastupu za Hrvatsku bila je Marina Barac, uz uvjerljive nastupe i pobjede. Hrvatska je u repasažu najprije svladala Švedsku (Antunović, Haag, Nilsson, Rasmusson) s 2-0, a potom Slovačku (Kopunova, Semanikova, Suchankova, Tatarova). Rezultat je bio 1-1, ali zbog ukupnog broja osvojenih bodova u borbu za broncu ide Hrvatska.

Na startu ekipnih borbi, hrvatska muška reprezentacija (Garibović, Ivan i Anđelo Kvesić, Martinac, Mrvičić, Šurbek, Živković) svladala je Makedoniju (Arsovski, Ismail, Jakupi, Krstevski, Nestorovski, Osmani, Pavlov) s 2-0, a potom su hrvatski karatisti izborili i pobjedu nad Crnom Gorom (Cecunjanin, Dulović, Hodžić, Ivanović, Malović, Popović, Smolović) s 3-1.

Azerbajdžan (Agmaraladze, Agayev, Atamov, Gurbanli, Hasanov, Hasanov, Mamayev) je u sljedećem nastupu bio uspješniji i nadmoćno slavio s 3-0. Ipak, u polufinalu ih je zaustavila Turska pa naši nisu dobili novu prigodu u repasažu boriti se za brončano odličje.

Muška reprezentacija u katama sastavu Ivan Ermenc, Ivan Glavaš i Nikola Solomun najprije je izgubila od Rusije (Ksenofontov, Rzaev, Skorovodnikov) s 5-0, a nakon ulaska ruske vrste u finale, u repasažu su naši s maksimalnim rezultatom izgubili i od Crne Gore (Mijač, Vojvodić, Vuković).

Ženska selekcija u katama (Vlatka Kiuk, Nika Jukić, Mihaela Petrović) u prvom kolu izgubila je od Španjolske (Garcia Lozano, Rodriguez Encabo, Roy Rubio) s maksimalnim rezultatom, a na startu repasaža za broncu ispale su od Rusije (Kotliarova, Troickaja, Zotova) sa 4-1.

U subotu se naši bore u dva pojedinačna finala (Ivan Kvesić -84 kg i Alessandra Hasani -55 kg), te u tri okršaja za broncu (Ana Marija Bujas-Čelan +68 kg, ženska reprezentacija u borbama ekipno, te Enes Garibović -75 kg).

BORILAČKI SPORTOVI