Katastrofa PPD Zagreba protiv Celja: Filip Ivić junak slovenskog slavlja usred Arene

Ivić, Šarac

Nakon smjene Igora Vorija, postavljanja Vlade Šole za novog trenera i izbornika Červara za ‘savjetnika za sportska pitanja’ ništa se u PPD Zagrebu nije promijenilo. Nekad velikan europskog rukometa u zagrebačkoj Areni doživio je jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti.

Možda ne rezultatski, ali rukometna lekcija koju je Zagrebašima očitalo slovensko Celje PL pokazatelj je trenutnog stanja u kojem se ‘hrvatski prvak’ nalazi. Pod vodstvom aktualne Uprave klub je na sigurnom putu prema dnu europskog rukometa i to neće promijeniti niti neka nova trenerska smjena.

Vrijeme je da odgovornost preuzmu oni koji su birali i postavljali stručni stožer, kao i oni koji su radili selekciju igračkog kadra.

Nakon katastrofe u Barceloni Šola je najavljivao kako je Zagreb na ‘dobrom putu’ i kako će utakmica protiv Celja biti pravi pokazatelj vrijednosti ove momčadi i ako je to istina, onda se ljubitelji hrvatskog rukometa nemaju čemu nadati…

Nakon odličnog otvaranja i vodstva 5:1 ekipa kao da je prestala igrati i gosti nevjerojatnom serijom 10:2 okreću dvoboj u svoju korist. Nekoliko pogrešaka Celjana u finišu prvog poluvremena omogućili su Zagrebu da uhvati priključak, ali početak nastavka donio je potpuni raspad sistema i utakmica je bila izgubljena puno prije završnice.

Završilo je katastrofalnim rezultatom za bilo kakve ovosezonske europske ambicije (22:30) pa prolazak skupine, a onda i nastup iduće sezone u Ligi prvaka, sada izgledaju kao ‘nemoguća misija’.

Našički Nexe ove sezone ima povijesnu priliku detronizirati Zagreb s pozicije ‘vječitog prvaka’ i u narednim godinama dostojno predstavljati Hrvatsku u elitnom razredu europskog klupskog rukometa.

Bivši Zagrebaš i hrvatski reprezentativac Filip Ivić bio je s fantastičnih 15 obrana jedan od junaka velikog slovenskog slavlja usred Zagreba, Josip Šarac je u pobjedu ugradio tri pogotka.

PPD ZAGREB: Jandrić 3 obrane, Ašanin 4 obrane; Šipić, Mandić 2, Božić-Pavletić 2, Klarica 2, Burić 1, Vuglač 1, Obradović 1, Stojnić 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1, Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5

CELJE PL: Ivić 15 obrana, Vujović; Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7, Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović

RUKOMET