Kid’s day na WTA Makarska Open hosted by Valamar: Početak jednog divnog prijateljstva

Kids Day Makarska

Makarski osnovci napunili su Kačićev trg. Sportski odjeveni i nastrojeni, željni igre, čekali su tenisačice turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar da se pojave i s njima odigraju nekoliko poena na Kid’s dayu

Tri, dva, jedan… – odbrojavala je u iščekivanju igračica jedna školarka, dok su njezini prijatelji iz razreda odradili utrku na dvadesetak metara u obližnjoj uličici, u hladu, skriveni od sunca koje se razlilo po trgu. Sjajan početak Kid’s daya u sklopu WTA Makarska Opena.

Skupilo se više od stotinu djevojčica i dječaka kada su stigle i igračice, Dea Herdželaš, Tena Lukas, Anastazija Potapova, Anna Karolina Schmiedlova te Antonija Ružić.

“Ajmo prvo odradit’ zagrijavanje“, čuo se s razglasa Elenin glas, animatorice iz hotelske grupacije Valamar.

Odmah su krenuli krugovi po trgu, a potom i bočno trčanje, da se svi pravilno zagriju.

“Što prvo razgibavamo“, pitala je Elena.

“Glavu“, stigao je hitro odgovor iz mnoštva.

Kad su svi zglobovi bili “nauljeni”, krenuo je i tenis. Tena, Dea, Anastazija, Antonija i Anna Karolina su guštale u predivnom ambijentu u centru Makarske s gomilom dječice.

“Ovo je stvarno lijep događaj, iznenađena sam koliko je djece bilo. Svaka čast organizatorima, lijep je osjećaj biti na ovom turniru“, rekla nam je Dea Herdželaš, najbolja tenisačica iz BiH.

“Prošla je godina za mene bila najbolja do sada, nadam se da neće biti ozljeda i sav rad se polako isplaćuje“, kazala nam je Dea koja trenira u Sarajevu pod budnim okom Ismara Gorčića.

Baš u jeku borbe mladih Makarana i gostiju protiv tenisačica prolomio se nečiji glas: Besplatniiiiii sladoleeeed!

Nisu mladi tenisači u nastajanju odoljeli pozivu, ali i zaslužili su. Odradili su već dobar trening, red je da ga ‘začine’ sladoledom. Odigralo se još nekoliko poena, a onda i zajednička fotografija na Kačićevom trgu s nevjerojatnim Biokovom u pozadini.

Čini se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva Makarske i WTA Toura.

Foto Kevin Clément

TENIS
Tagged with: