Klizački spektakl u Domu sportova: Rekordan broj prijava za 51. Zlatnu piruetu!

Bobrova, Pirueta

Čak 44 klizačice, 30 klizača, 12 sportskih te 14 plesnih parova nastupit će u seniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, a i ove godine najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju ugostit će i ponajbolje juniore svijeta.

Od hrvatskih predstavnika u seniorskoj konkurenciji nastupit će Patricia Skopančić i Hana Cvijanović te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji prošle godine nisu nastupili u Ledenoj zbog Lanine operacije koljena.

U juniorskoj konkurenciji na led zagrebačkog Doma sportova će Katarina Kitarović, Hana Kosić i Charles Henry Katanović, koji će 5. prosinca kratkim programom otvoriti natjecanje.

Lista prijava u seniorskoj konkurenciji ponovno donosi velika imena poput bivše europske i svjetske prvakinje Ruskinje Elizavete Tuktamiševe koja je prošle godine na Pirueti osvojila brončanu medalju. Tu je još jedna Ruskinja nekadašnja europska viceprvakinja Ana Pogorilaja, Njemica Nicole Schott koja je ove godine ostvarila odlične plasmane na svim velikim natjecanjima. Od klizača već tradicionalno Rusi dolaze u jakom sastavu, a tu su i Izraelac Alexei Bychenko, četvrti s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Latvijac Deniss Vasiljevs, četvrti s ovogodišnjeg Europskog prvenstva i mnogi drugi.

Zlatna pirueta održat će se u Domu sportova od 5. do 8. prosinca.

ZIMSKI SPORTOVI