Komšić 31. u slalomu, Zrnčić-Dim 29. u superveleslalomu, solidne utrke Crnkovića i Dadića

Ida, Andrea, HOO

Andrea Komšić osvojila je 31. mjesto na olimpijskom slalomu skijašica sa 7,63 sekunde zaostatka za iznenađujućom pobjednicom Fridom Hansdotter, koja je slavila ispred Švicarke Wendy Holdener i Austrijanke Katharina Gallhuber.

Najveća favoritkinja Amerikanka Mikaela Shiffrin, zlatna iz veleslaloma, ostala je bez medalje, a nakon utrke poručila je kako je imala zdravstvenih problema.

Ida Štimac, nakon 37. mjesta u prvoj vožnji, nije u drugom laufu završila utrku.

U superveleslalomu skijaša Natko Zrnčić-Dim je osvojio solidno 29. mjesto sa samo 2,61 sekunde zaostatka za pobjednikom Austrijancem Matthiasom Mayerom,

Filip Zubčić nije završio utrku.

Srebro je uzeo Švicarac Beat Feuz, dok je brončani Norvežanin Jansrud, koji je prije četiri godine slavio u Sočiju.

Krešimir Crnković je osvojio jako dobro 47. mjesto, dok je Edi Dadić završio na 53. poziciji od 116 trkača koji su stigli do cilja utrke na 15 kilometara slobodnim načinom.

Zlato je osvojio Švicarac Dario Cologna, Norvežanin Simen Hegstad Kruger uzeo je srebro, a Rus Denis Spitsov pod olimpijskom zastavom bio je brončani.

U utrci na 10 kilometara slobodnim načinom nastupila je i 27-godišnja Vedrana Malec koja je sviše od pet minuta zaostatka za pobjednicom Norvežankom Ragnhild Haga zauzela 71. mjesto. Šveđanka Charlotte Kalla osvojila je srebro, a još jedna Norvežanka Marit Bjoergen broncu. (Foto: HOO)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI