Kondicijska priprema sportaša: U Zagreb dolazi trener Juventusa, svi izbornici nogometnih reprezentacija u panel raspravi

KPS

Legendarni kondicijski trener nogometnog kluba Juventus, Roberto Sassi, gost je 18. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja će se u petak 21. i subotu 22. veljače održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Talijan iza sebe ima zavidnu karijeru u nekima od najboljih europskih klubova, u Zagrebu će predstaviti jedan od najcjenjenijih sustava sportske pripreme u svijetu te govoriti o njegovoj organizaciji i načinima rješavanja svakodnevnih stručnih izazova i problema.

Sassi koji posljednjih godina kreira i kontrolira pripremu Juventusovih igrača iza sebe ima zaista zavidnu karijeru. U protekla četiri desetljeća za najveća natjecanja i izazove spremao je najpoznatije svjetske igrače iz najcjenjenijih nogometnih klubova kao što su Atletico Madrid, Chelsea, Dynamo Moskva, Fiorentina, Valencia, Lecce, Lazio, Avellino, Torino, Verona, Salernitana, Parma i Sampdoria.

Talijanskom stručnjaku pridružit će se svjetski stručnjaci u području kondicijske pripreme kao što su Francesco Cuzzolin, Julio Calleja, Bernardo Requena, Mladen Jovanović, Aleksandar Janković te brojni drugi. Svoja iskustva podijelit će i domaći stručnjaci Dragan Primorac sa suradnicima, Pero Kuterovac, Ana Čerenšek, Nikša Sviličić, Vlatko Vučetić, Cvita Gregov i drugi.

Uz predavanja cijenjenih domaćih i stranih stručnjaka, ove godine očekuje nas i zanimljivi panel nogometnih izbornika svih hrvatskih nogometnih reprezentacija.

Ovogodišnje 18. izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog nogometnog saveza i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske.

NOGOMET