Konjuh: Igram svoj najbolji tenis! Martić: Iskoristila sam šansu, u ponedjeljak mogu samo uživati!

Martić

Ovogodišnji Wimbledon fenomenalan je za hrvatske tenisačice i tenisače. U osmini finala pojedinačne konkurencije su Ana Konjuh, Petra Martić i Marin Čilić, dok su drugi tjedan u parovima osigurali Nikola Mektić i Franko Škugor te Ivan Dodig, Antonio Šančić, Mate Pavić

Konjuh je ostvarila i povijesni rezultat ulaskom u osminu finala nekog Grand Slam turnira u sve tri konkurencije, pojedinačno, u ženskim i mješovitim parovima, s Nikolom Mektićem.

“Nisam to očekivala. Došla sam iz zabave igrati parove i miks. Jednostavno, krenuli smo kolo za kolo i došli u drugi tjedan svega. Stvarno sam sretna, mislim da igram najbolji tenis dosad,” rekla je Konjuh za HRT.

Ani je u osmini finala protivnica Venus Williams, peterostruka wimbledonska pobjednica!

“Nedjelju ću iskoristiti za trening i pripremu. Moram se dobro odmoriti,” naglasila je naša mlada teniska zvijezda.

U povijest je ušla i Petra Martić, koja je nakon gotovo jednogodišnje pauze zbog ozljede ove sezone kroz kvalifikacije stigla do osmine finala Roland Garrosa i sada je na identičan način završila u drugom tjednu Wimbledona…

“Bila sam nervozna. Osjećala sam malo umor, noge nisu bile brze kao u prijašnjim mečevima i sve mi je to stvaralo frustracije. Uspjela sam zadržati koncentraciju, ostati mirna i dobiti taj set i uz njezinu pomoć. Tako je to u tenisu. Moraš uzeti što ti se ponudi, ja sam iskoristila svoju šansu. Nakon što sam dobila prvi set, osjetila sam olakšanje. Znala sam da će joj teško pasti taj gubitak,” rekla je Martić za HRT.

“Osigurala sam glavni turnir US Opena, glavni turnir Australian Opena, opet sam Top 100, mogu samo uživati u ponedjeljak! Spremna sam napraviti i dodatni korak!”

Iduća suparnica joj je Magdalena Rybarikova: “Mislim da je igračica slična meni, dobro servisa, koristi slice, vidjet ćemo koja će uspjeti dominirati.”

TENIS