Korak naprijed za HRS

balić, hrs

Uz prisustvo kompletne muške rukometne reprezentacije, stručnog stožera s izbornikom Hrvojem Horvatom, kao i dijela ženske rukometne seniorske reprezentacije s izbornikom Nenadom Šoštarićem, održana je prigodna svečanost tijekom koje su Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG potpisali ugovor o suradnji kojim je Wiener postao sponzor ženske i muške seniorske rukometne repezentacije, odnosno konferencija za medije muške seniorske rukometne reprezentacije koju uskoro čeka Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Četvorogodišnji Ugovor o suradnji u ime Wiener osiguranja potpisali su predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović i član Uprave Božo Šaravanja, a u ime Hrvatskog rukometnog saveza glavni tajnik Damir Poljak. Ta će suradnja započeti na skorašnjem Europskom prvenstvu rukometaša.

Na konferenciji za medije nakon toga izbornik Hrvoje Horvat, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, te koordinator za muški rukomet Lino Červar, podsjetili su na sve ono što je hrvatski rukomet napravio u 2021. godini, predstavili želje i ciljeve hrvatske rukometne reprezentacija koju za 20-tak dana očekuje Europsko prvensto u Mađarskoj i Slovačkoj, ali i sve ono što se u HRS-u radi posljednjih mjeseci sa svim muškim selekcijama.

S novom reprezentacijom koja je miks iskustva i mladosti, Hrvatska na prvenstvo ide s nadom da će nastviti niz sjajnih ostvarenja koje ima na europskim smotrama. Pri tome je želja stvoriti jake temelje za dva natjecanja koja će biti u središtu pozornosti sljedećih godina. Riječ je Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te Svjetskom prvenstvu 2025. godine kojem su domaćini Hrvatska, Danska i Norveška.

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

RUKOMET