Koronavirus u Mladost: Odbojkaši ne mogu igrati Ligu prvaka

HAOK Mladost

U najtrofejnijem hrvatskom odbojkaškom klubu, prošlotjednom osvajaču Hrvatskog kupa i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, cijela momčad zbog dva pozitivna igrača na COVID-19 mora 14 dana u samoizolaciju!

U utorak su trebali krenuti s natjecanjem u Ligi prvaka…

“Naši odbojkaši su ovaj tjedan trebali igrati 1. turnir Lige prvaka u Domu odbojke „Bojan Stranić“. Po naputku Europske odbojkaške federacije (CEV), za odigravanje turnira svi neposredni izvoditelji (igrači, treneri…) moraju priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Upravo iz tog razloga smo jučer, u nedjelju, organizirali testiranje za mušku ekipu Mladosti. Budući da nitko od testiranih nije imao simptome bili smo uvjereni da će svi nalazi biti negativni. Tako je i bilo kod prvih 17 pristiglih nalaza. Međutim, posljednja dva testa naših igrača bili su pozitivni,” otkrio je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović.

Iako zaraženi igrači prilikom testiranja nisu imali nikakve simptome, bili su posljednjih dana u bliskom kontaktu sa svojim suigračima i trenerima na treningu, te je stoga epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” odredio 14-dnevnu samoizolaciju za sve seniore Mladosti i njihove trenere koja počinje sa današnjim danom!

Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub neće iznositi podatke o zaraženim igračima.

“To znači da naši seniori neće sudjelovati na turniru u Zagrebu gdje su uz njih kao domaćine, trebali još igrati albanski i mađarski prvaci te isto tako niti na turniru u Mađarskoj sljedeći tjedan. Albanska ekipa je već trebala biti u Zagrebu, ali budući nisu imali pravovaljan test (PCR) na granici nisu mogli ući u Hrvatsku. Tako da još nemamo informaciju hoće li i kada doći. U svakom slučaju nesvakidašnja i neugodna situacija u sportskom i financijskom smislu.”

“Još ima nade da se odigra ženska utakmica Lige prvakinja protiv Calcit Kamnika iz Slovenije u srijedu. Naime djevojke i treneri su testirani u ponedjeljak, tako da rezultate očekujemo u utorak ujutro. Također nemaju nikakve simptome, ali što to znači – ništa, vidjeli smo danas,” rekao je razočarani Darko Antunović.

“Ovo je šok za sve nas. Ako će tako biti i u buduće, da zbog svakog pozitivnog pojedinca moramo u samoizolaciju svi u klubu, onda možemo zaboraviti na sport i natjecanje. Bolje da nam se to kaže odmah da se možemo pripremiti,” kratko je u nevjerici komentirao predsjednik kluba Miro Pavlović.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: