Košarkašice dubrovačke Raguse i treći put u nizu prvakinje Hrvatske: Zaslužena pobjeda nakon sezone pune prepreka

ŽKK Ragusa Dubrovnik

S uvjerljivih 3-0 protiv Trešnjevke 2009 u finalnim utakmicama doigravanja košarkašice Raguse stare su i nove prvakinje Hrvatske. Treći je to uzastopni naslov dubrovačkih košarkaških uzdanica, a ove su sezone ponijele dvostruku krunu osvojivši i Kup Ružica Meglaj-Rimac.

Trešnjevka 2009 je igrala bez najiskusnije, no virozne Lane Pačkovski, a njen je izostanak bio primjetan već u prvoj četvrtini koja je završila s visokih 28:10 za Ragusu. Ujedno je to bila i naznaka kako se prvenstvo više neće vraćati u Zagreb. Igračice Raguse jednostavno su se tijekom cijele utakmice doimale sigurnijima, preciznijima, pa i motiviranijima te su odlučujući susret na Gospinom polju završile s 30 poena ‘viška’ i, u konačnici, 8.000 eura nagrade za osvojeno prvenstvo.

Iva Todorić, koja je ponijela i titulu najkorisnije igračice (MVP) regularnog dijela prvenstva, i danas je dominirala s double-double učinkom od 17 poena i 10 skokova. Slijedile su je Lina Strilić s 15, Carmen Miloglav s 12 (8 as) te Ana Vrsaljko s 11 poena.

Kod Trešnjevke 2009 najviše su se iskazale Lucija Banović s 11 poena i 9 skokova te Lena Bilić i Vivien Nejašmić s po 10 poena.

“Bila je ovo zaslužena pobjeda, poslije sezone pune prepreka, viroza, ozljeda…”

“Ući u finalnu seriju i završiti je s 3-0 je fantastično. Presretne smo i stvarno mi je drago zbog cijele ekipe, dižem kapu svima jer ovo je zaista veliki uspjeh,” poručila je Carmen Miloglav, igračica Raguse.

Vivien Nejašmić, igračica Trešnjevke 2009: “Čestitam Ragusi na osvojenom prvenstvu. Drugo je mjesto zapravo dosta velik i dobar rezultat za nas jer smo vrlo mlada ekipa. Sve smo, osim jedne igračice, juniorke i zato mislim da trebamo biti ponosne.”

(Foto: KK Dubrovnik)

 

KOŠARKA
Tagged with: