Kovačić: Ovo veliko natjecanje samo je nastavak dugogodišnje tradicije sjedeće odbojke u Hrvatskoj!

HPO

U porečkom hotelu Albatros u subotu je održan ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje će se održati u Poreču od 4. do 11 studenog.

Na prvenstvu će nastupiti 14 muških te devet ženskih reprezentacija. Hrvatske reprezentacije svrstane su u skupine A – ženska sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška u grupi s Italijom i Poljskom.

“Ovo veliko natjecanje nastavak je dugogodišnje tradicije sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj, i priznanje kvalitetnog rada u momčadskim sportovima osoba s invaliditetom te Hrvatskom paraolimpijskom odboru, u kojem jedino sjedeća odbojka ima, uz mušku ekipu, unazad tri godine žensku nacionalnu momčad,” istaknuo je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Poreč, kao domaćin Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci, još jednom je prepoznat kao grad sportaša i odvijanja mnogih međunarodno značajnih sportskih manifestacija, sa željom proširivanja sportskih natjecanja koja će se odnositi i na osobe s invaliditetom, naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Dopredsjednik Europske paraodbojkaške federacije Branko Mihorko smatra kako je sjedeća odbojka idealan momčadski sport u kojem se putem sportskih aktivnosti može učiniti još više na planu međusobne integracije osoba s i bez invaliditeta što je ujedno i dio kontinuiranog programa Europske paraodbojkaške federacije naglasivši svoje zadovoljstvo s dosadašnjim tijekom priprema za Europsko prvenstvo.

“Domaćinstvo Europskog prvenstva obavezuje nas na još veći trud i zalaganje da dođemo u konkurenciju za medalju u muškoj konkurenciji,” izjavila je predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić.

Za vrijeme održavanja Europskog prvenstva u Poreču će se održati izborna skupština Europske paraodbojkaške federacije na kojoj će biti izabran novi predsjednik i glavni tajnik.

PARAOLIMPIJCI