Krajan: “Apsolutno je opravdao povjerenje”; Ćorić: “Možda i nerealno, ali ušao sam u meč kako bih ga dobio”

Davis Cup, Krajan, Ćorić, Dodig, Veić, Pavić, foto Stephen Wake

Davis Cup, Krajan, Ćorić, Dodig, Veić, Pavić, foto Stephen WakeNakon prvog dana Davis Cup dvoboja Hrvatske i Velike Britanije rezultat je poravnat na 1:1. Prvo je bod Britancima donio Andy Murray, dok je prije subotnje igre parova izjednačio Ivan Dodig.

Izbornik reprezentacije Željko Krajan komentirao je rasplet dvoboja u petak: “Mislim kako je ovo i sasvim očekivani rasplet nakon što se vidjelo kakav je ždrijeb. Borna je pružio otpor Murrayu, dok je Ivan Dodig odigrao dobar meč i možda još laganije od očekivanog stigao do pobjede.”

Krajan je potvrdio kako će u subotu u igri parova Hrvatsku predstavljati Ivan Dodig i Mate Pavić, no, još se jednom osvrnuo na odlično izdanje mladog Borne Ćorića, prvog juniora svijeta, aktualnog pobjednika US Opena u svojoj dobnoj kategoriji, koji je protiv Murraya pokazao raskoš svog talenta: “Odličan je bio Ćorić, prvih šest gemova odigrao je ravnopravno, igralo se 50 minuta i pokazao je svoj cijeli arsenal poteza.”

“Kasnije je pao fizički, što je bilo i očekivano, znači samo treba pričekati da malo stasa. Apsolutno je opravdao ukazano povjerenje,” potvrdio je izbornik Krajan.

Ćorića je potpuno iscrpio meč protiv Murraya, ali nema se svaki dan prilika igrati protiv olimpijskog pobjednika, dvostrukog osvajača Grand Slam turnira i aktualno trećeg igrača svijeta: “Bit će to jedno veliko iskustvo za mene. Mislim kako sam odigrao jako dobar meč, a malo mi je žao što sam u drugom toliko pao. No, ipak je to normalno protiv takvog tenisača.”

Priznao je Ćorić kako je bilo malo treme, pozitivne, ali i kako je ušao u meč na jedini mogući ispravan način, s razmišljanjima o pobjedi: “Naravno, iako je to bilo sasvim nerealno, ja sam ušao u ovaj meč protiv Murraya kao da idem na pobjedu i mislim kako je to jedan od razloga što sam dobro i odigrao.”

Ćorić će u subotu odmarati, a na Krajanu je odluka tko će uz Ivana Dodiga u nedjelju tražiti priliku za pobjedu Hrvatskoj u ovom Davis Cup okršaju za ulazak u Svjetsku skupinu. (Foto: Stephen Wake)

AKTUALNO TENIS

Ostavi komentar