Kraljice šoka nadigrale Ukrajinke i stigle na korak do Europskog prvenstva

HRS, Kolektiff

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu 26:19 u susretu 5. kola kvalifikacija za EURO 2022. godine. Tako je stigla na korak do odlaska na to natjecanje. Za to će joj trebati pobjeda protiv Češke u nedjelju 24. travnja u Poreču. Hrvatska je odigrala dva različita poluvremena. U prvom se dosta mučila, u drugom je pak bila odlična.

Na početku drugoga dijela Ćamila Mičijević namjestila je svoju ruku i bila nezadrživa za Ukrajinke. Brzo nam je donijela plus dva. Napokon je proradila i naša obrana. I najviše zahvaljujući njoj u 39. Hrvatska odlazi na četiri razlike, 17:13, i čini se konačno oslobađa grča u kojemu je dugo, dugo bila. Ukrajinski izbornik morao je dakako zvati minutu predaha. Njegove rukometašice su u deset minuta drugog poluvremena dale samo dva pogotka.

Ali do kraja je bilo još jako mnogo vremena. Ukrajinke se odlučuju na maksimalan rizik i kreću s igrom sedam na šest. I uspijevaju postići dva pogotka za redom. Ali ne i više od toga, premda su imale lijepe prilike jer je na našim vratima briljirala Ivana Kapitanović. Ona je na kraju imala čak 17 obrana. Prvi strijelac susreta Ana Turk sa 7 pogodaka. Četiri su dale Ćamila Mičijević i Paula Posavec.

HRVATSKA: L. Bešen  -/-, I. Kapitanović 17/36, P. Posavec 4/5, S. Šenvald -/-, D. Krsnik 1/4, S. Posavec 1/1, Ć. Mičijević 4/9, D. Milosavljević 2/4, D. Kalaus -/-, K. Pavlović  1/2, A. Šimara -/-, A. Debelić 3/4, A. Turk 7/12, J. Mamić 0/1, V. Blažević 2/4, K. Prkačin 0/2, izbornik: Nenad Šoštarić

(Foto: Saša Pahič Szabo / kolektiff)

RUKOMET