Kreće završnica Europskog sveučilišnog futsalskog prvenstva u Splitu: Hrvatski okršaj za ulazak u finale

Unisport

Nakon spektakularnih četvrtfinalnih dvoboja, u polufinalu 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu gledat ćemo još jedan, pravi studentski derbi s hrvatskim predstavnicima u glavnim ulogama. Momčad Sveučilišta u Splitu večeras u 19 na domaćem terenu čeka Veleučilište Edward Bernays. Epski dvoboj će već tradicionalno ugostiti Mala dvorana na Gripama.

Splićani su do polufinala stigli dominantno, s četiri uvjerljive pobjede u četiri utakmice. Zagrepčani su pak, upisali jedan poraz. I jedni i drugi simbol su uspješnih studenata sportaša, mladih i ambicioznih ljudi koji razvijaju dualne karijere. Dolazak u Split na najveći sportski događaj u srcu turističke sezone, svima je bio
poziv koji se ne odbija.

“Polufinale je i mislim da tu nema mjesta pričati o nikakvom umoru ili slično. Dobro smo krenuli od početka Prvenstva i sad nema posustajanja. Zahvalio bih publici koja je ponovno došla u velikom broju i pomogla nam da dođemo do polufinala, spremit ćemo se najbolje što možemo“, najavio je Duško Martinac, dobro poznato lice futsal svijeta i izbornik muške ekipe splitskog Sveučilišta.

Uz Sveučilište u Splitu i Veleučilište Edward Bernays, među četiri najbolje europske sveučilišne futsal momčadi su još Sveučilište u Toulouseu i Ivano – Frankivsk kineziološko Sveučilište iz Ukrajine. Njihovo polufinale prvo je na rasporedu pa će već od 17 sati dodatno zagrijati teren u hramu futsala na Gripama.

Sveučilišni sport je oduvijek poznat po iznenađenjima, napetosti i čistoj emociji. Uzbuđenje raste iz minute u minutu. Dosad jako dobro popunjene tribine Male dvorane i furešta i naših ljudi, najbolji su dokaz da je organizacija ovog dugo očekivanog događaja u sveučilišnom kalendaru pun pogodak. Split je nesebično prihvatio 500 natjecatelja iz 17 europskih zemalja i njihov je drugi dom već tjedan dana. Večeras je naš dom na Gripama koje će besplatno, širom otvoriti svoja vrata sa željom da domaćin ispiše nove, povijesne trenutke.

Ukoliko ste spriječeni doći, pratite rasplet polufinala putem livestreama na YouTube kanalu Unisport TV.

“Opet nas ima za na male branke i bit’ će nas još…“

 

(Foto:  Albert Kazi)

NOGOMET
Tagged with: ,