Kristijan Vincetić sedmi hrvatski sportaš na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Vincetić, Sunce

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora donio je odluku da je hrvatski plivač Kristijan Vincetić postao sedmi evidentni putnik za Paraolimpijske igre u Tokiju. Prije Vincetića to su ostvarili atletičari Mikela Ristoski, Miljenko Vučić, Ivan Katanušić i Matija Sloup te plivač Dino Sinovčić i taekwondoist Ivan Mikulić.

“Kako je Sinovčić prošlu godinu završio kao svjetski prvak i prvoplasirani na svjetskim rang listama ne možemo pobjeći od uloge favorita za medalju u Tokiju 04. rujna na 100m leđno” naglasio je Glavčić te dodao “Vincetić realno se može boriti za peto mjesto na 100 leptir, ali u finalu se nikada ne zna. Vjerujem da će Kiki i njegov trener učiniti sve da uđu u borbu za medalju”, poručio je izbornik Slobodan Glavčić, piše hpo.hr.

“Odlazak u Tokio biti će moj četvrti nastup na najvećoj smotri parasportaša svijeta, a što me izrazito čini sretnim i ponosnim paraplivačem. Iako nisam osvojio u svojoj bogatoj kolekciji medalja onu paraolimpijsku, to me nikad nije obeshrabrilo da u svim tim ciklusima pokušam doći do tog vrijednog trofeja. Od nastupa u Tokiju očekujem kao i od svakog drugog nastupa, a to je da dam sve od sebe jer svaki dan zajedno s trenerom Igorom Berislavićem ulažem puno u sam trening i sve vezano uz trening,” dodao je Kristijan.

Hrvatska će imati i još jednog plivača u Tokiju, Izbornik Glavčić odlučit će o tome iza Europskog prvenstva koje se održava u portugalskoj Madeiri od 17. do 25. svibnja.

Tako postoji prigoda da još neki paraplivač, pored Ante Rađe i Tomija Brajše, uđe u konkurenciju za trećeg putnika, naravno pod uvjetom da ispliva normu za Tokio.

U sljedeća tri mjeseca saznat ćemo konačni broj hrvatskih parasportaša koji će nastupiti na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju između 25. kolovoza i 6. rujna na kojima će nastupiti 4350 sportaša iz oko 160 zemalja, a nadmetat će se u 22 sporta.

PARAOLIMPIJCI
Tagged with: