Kutija šibica po 46. put u Zagrebu, prvi puta nastupaju i djevojke

Kutija šibica, Foto Borna Filić

Već su tradicionalno studeni i prosinac u Zagrebu rezervirani za malonogometni spektakl pod nazivom „Kutija šibica powered by Coca­Cola“. Iznimka neće biti niti ova godina kada se turnir, od 26. studenog do 30. prosinca, održava po 46. puta!
Uz već tradicionalni seniorski turnir ove godine očekuje nas i 10. izdanje Turnira za veterane te po prvi puta i „Turnir za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca­Cola“.

Riječ je o turniru koji spaja sve generacije, sve haklere, malonogometne heroje svojih ulica i kvartove i njihove prijatelje koji su odrastali s turnirom, postali profesionalci, reprezentativci i i igrači velikih europskih klubova. Od svog osnutka daleke 1971. do danas turnir fascinira svojom posebnošću i jedinstvenom nogometnom filozofijom koja zrači emocijama i ponosom.

I ove godine, kao i proteklih devet, uz glavni turnir seniora organizirana je i jubilarna, 10. Veteranska Kutija šibica.

Međutim, kao velika novina ovogodišnjeg izdanja turnira „Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ jest 1. Otvoreni kup žena u malonogometnom turniru. U ulozi predstavnice „”Turnira za žene Kutija šibica 2016. powered by Coca-Cola“ našla se poznata hrvatska nogometna trenerica Tihana Nemčić, istaknuvši:

“Kutija šibica najpoznatiji je turnir u našoj zemlji te glavni malonogometni događaj u Božićno vrijeme. Pratim malonogometne turnire od kad sam bila 13-godišnja djevojčica ̶ od onog u svojim rodnim Križevcima pa sve do Kutije ̶ i uvijek sam se divila potezima malonogometaša. Naravno da je prilika koju sada imam, da i ja budem dio jednog takvog događaja, ostvarenje sna i ne mogu dočekati da turnir započne, da se okupi što veći broj ekipa, da se zakuha i da u neizvjesnosti i pozitivnom uzbuđenju dam svoj osobni igrački i ljudski doprinos prvom izdanju ženske Kutije šibica“.

O popularnosti samog turnira govore i podaci od prošle godine: 203 prijavljene momčadi te više od 20.000 gledatelja uz ukupan nagradni fond od čak 150.000,00 kuna, a koji ostaje jednak i ove godine.

Turnir će se odigravati u gradskim dvoranama: Domu sportova – dvorana 2, SD Trešnjevka – Kutija šibica, SD Trnsko, SD Peščenica, SD Dubrava i SD Sutinska vrela.
Sustav natjecanja Turnira također ostaje isti onom prethodnih godina. U seniorskom i veteranskom turniru momčad čine 5 igrača u polju i 1 vratar, dok u turniru žena momčad na terenu čine 4 igračice i 1 vratarica.

Zanimljivost je također i sama lopta kojom se igra turnir! Seniorski i veteranski turniri igraju se loptom veličine broj 5, dok se turnir žena igra loptom veličine 4.

Upisnina za turnir seniora i veterana (rođeni 1978. i stariji) iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena simboličnih 400,00 kuna. (Foto: Borna Filić)

Važni datumi NMT “Kutija šibica 2016. powered by Coca – Cola“:
Vrijeme održavanja turnira: 26.11. – 30.12.2016.
Prijave za sve turnire: 02. – 11.11.2016.
izravno u Domu sportova ili putem interneta na www.kutija-sibica.hr
Izvlačenje prijavljenih parova: 17.11.2016.
Četvrtfinale turnira: 26.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)
Polufinale turnira: 28.12.2016. (Dom sportova – dvorana II)
Finale turnira: 30.12.2016. ( Dom sportova – dvorana II)

NOGOMET