Kvesić: Ne osvaja se svjetsko zlato svaki dan!

Kvesić, Foto Boris Rađenović.

Ivan Kvesić osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Madridu ostvario je jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog karatea…

Ivan Kvesić svjetski prvak u karateu!

“Žao mi je što sam baš morao postati svjetski prvak na način da mi se protivnik nije mogao pojaviti u finalu, Jučer je dobio težak nokaut na ekipnom natjecanju. Prema pravilima WKF-a danas nije smio nastupiti. Ipak, službeno se znalo tek u posljednjem trenutku, Presretan sam, jer mislim da sam to zaslužio. Dobio sam Čobotara ove godine na Europskom prvenstvu 4-0. Vjerujem da bih postao svjetski prvak i da se borba održala, bio sam spreman na to. Kad se slegnu emocije znat ću vrijednost ove medalje, jer ne osvaja se zlato svaki dan”, istaknuo je ponosni Ivan.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Bože hvala Ti za sve! WORLD CHAMPION! #worldchampion #dreamcometrue #spain #thanksgodforeverything #wkf #karate

Objavu dijeli Ivan Kvesić (@kvesic123)

Jelena Pehar izgubila borbu za broncu

U susretu za broncu u kategoriji do 50 kg Jelena Pehar izgubila je od Austrijanke Bettine Plank. Ravnopravan dvoboj do posljednjih četrdeset sekundi. Tada je 18-godišnja hrvatska reprezentativka preuzela više rizika, ali i dobila nogom udarac u glavu, vrijedan tri boda. Četiri kazne donose diskvalifikaciju, u posljednjim sekundama obje su ih imale tri, a završnu je ipak dobila naša predstavnica, što je značilo i kraj borbe za brončano odličje u najnižoj težinskoj kategoriji.

“Plan je bio da ne uđemo u sudačko preglasavanje, jer s obzirom na iskustvo suparnice vjerojatno ne bi bilo uspješno. Zbog toga sam morala riskirati, nažalost nije uspjelo. Obično sekunde u životu presude. Zbog ovih ću još upornije raditi u iduće dvije godine”, rekla je nakon susreta za broncu Jelena.

(Foto: Boris Rađenović)

BORILAČKI SPORTOVI