Legendarni hrvatski vaterpolist Renato Vrbičić iznenada preminuo u Šibeniku

Vaterpolo-lopta

U utorak, 12. lipnja, u svom domu u Šibeniku, iznenadno je preminuo Renato Vrbičić, proslavljeni hrvatski vaterpolist, reprezentativac, olimpijac i legenda šibenskog Solarisa, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti!

Vrba je bio jedan od stožernih igrača hrvatske vaterpolske vrste koja je 1996. u Atlanti osvojila srebro na Olimpijskim igrama, što je bila prva velika medalja za naš vaterpolo.

Sa splitskim Jadranom je 1991. i 1992. godine osvojio tadašnji Kup prvaka Europe, da bi kasnije pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. godine odnosno Kup LEN, tri godine kasnije.

“U igri beskompromisan, borac do zadnje sekunde, čovjek nadljudske snage, ali i čarobnog vaterpolskog umijeća. No, izvan bazena sukladno njegovoj impozantnoj tjelesnoj veličini, bilo je i njegovo srce. Nasmiješena dobričina i vječno, ali baš uvijek spreman na šalu. Zračio je samo i isključivo pozitivnom energijom,” piše na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Nakon okončanja igračke karijere ostao je uz bazen, vodu i vaterpolo. Počeo je raditi kao trener, prvo s mlađim uzrastima u Šibeniku/Solarisu u kojem je 2015. preuzeo palicu trenera prve, seniorske momčadi. Prošle je godine kao pomoćni trener u stožeru hrvatske vrste do 20 godina sukreirao srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvo u Beogradu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI