[VIDEO] Lino odabrao sastav za otvaranje Eura, otpali Pešić, Buntić, Marić, Jaganjac…

Cindrić, Červar, Vori

Izbornik hrvatske rukometna reprezentacije Lino Červar imao je tešku zadaću odabrati 16 igrača koji će braniti boje Lijepe naše na Europskom rukometnom prvenstvu na domaćem terenu!

U posljednjoj fazi napornih priprema imao je 22 rukometaša i šestorica sigurno neće imati priliku nastupiti na otvaranju Eura u petak od 20.30 sati u splitskoj Spaladium Areni protiv Srbije.

Među vratnicama su Mirko Alilović i Ivan Stevanović, a otpao je Ivan Pešić.

Na desnom krilu su Ivan Čupić i Zlatko Horvat, a lijevo Manuel Štrlek i Lovro Mihić.

Pivoti su Igor Vori i Željko Musa, a otpali su Tin Kontrec i Marino Marić.

Lijevi vanjski su Jakov Gojun, Marko Mamić i Stipe Mandalinić, a trenutno nema mjesta za Halila Jaganjca.

Srednji vanjski su očekivano Domagoj Duvnjak, Igor Karačić i Luka Cindrić!

Desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić, dok su otpali Denis Buntić i Šime Ivić.

“Moram napomenuti da je ostalih šest igrača u pripremi i da mogu u svakom trenutku tijekom natjecanja uskočiti u sastav reprezentacije. Pravila su takva da možemo mijenjati dva igrača u Splitu, dva u Zagrebu i dva za finalni vikend. Mi imamo tu mogućnost i na to smo računali. Želim reći da Prvenstvo nije kratko, ali ja vjerujem u sve igrače i imam povjerenja u svakog od njih. Ostat ćemo vježbati i trenirati i pripremati se zajedno. Stojim iz ovog izbora,” rekao je između ostalog Červar.

”Napokon počinje Prvenstvo i ono što so svi čekali Na okupu smo od 18 prosinca i svi smo radili fenomenalno uz potpunu posvećenost. Mogu reći sve pohvale za svakog suigrača. U svim treninzima i vježbama smo davali svoj maksimum i smatram da cijeli stožer može biti zadovoljan time. Postoji pozitivna nervoza i to je dobro, ali kada počnu utakmice znamo da će nam pomoć navijača biti velika stavka. Gledali smo Srbiju protiv Slovenije. Oni su vrlo neugodna momčad i imaju odlične pojedince koji svi igraju u vrhunskim klubovima. Respektiramo ih. Ne želimo si nametati naziv favorita, ali velika nam je prednost što igramo kući.,” dodao je iskusni Igor Vori, koji je pod Červarovim vodstvom osvojio i svjetsko i olimpijsko zlato.

Luka Cindrić bit će jedna je od glavnih karika reprezentacije na putu do završnice:  ‘‘Izborniku nije bilo lagano. Svi smo od početka odlično trenirali i iz moje perspektive svi smo zaslužili biti tu. Neće biti lako, ali mi koji smo dobili priliku ćemo, nadam se, opravdati to povjerenje. Jedva čekamo da krene Prvenstvo. Moramo hladne glave ući u susret, to je najbitnije.”

RUKOMET