Lino skratio popis: Nakon Croatia Cupa ćemo dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku

Červar, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je drugu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo, koje se u siječnju igra u Njemačkoj i Danskoj.

Červarovi izabranici proteklih nekoliko dana boravili su u Poreču, gdje će se i vratiti prvog dana 2019. te nastaviti brusiti formu za skorašnje veliko natjecanje.

Lino je skratio svoj popis i eventualni naknadni poziv čekat će bekovi Josip Vekić i Ivan Sršen iz PPD Zagreba, desno krilo Ivan Vida iz Nexea te kružni napadač Kristian Bećiri iz Celja.

U posljednjoj fazi priprema Červaru će tako na raspolaganju biti Marin Šego, Filip Ivić i Ivan Stevanović Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić, Leon Šušnja, Marin Šipić, Luka Cindrić, Igor Karačić, Halil Jaganjac, Damir Bičanić, Alen Blažević, Jakov Vranković, Luka Stepančić. Nakon Nove godine u Poreč stižu i Zlatko Horvat te Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, Željko Musa i Krešimir Kozina.

U München izbornik vodi 16 igrača.

“Odradili smo planirano, moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje mjesta nema dovoljno za sve, a ovaj put smo morali zahvaliti se četvorici. To znači da će u svojom klubovima čekati eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za SP. U završnoj fazi imat ćemo 20 igrača, jer ćemo u dvije test utakmice dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku”, rekao je Lino Červar uoči odlaska iz Poreča.

U dvorani Žatika će se odigrati i prijateljski pripremni turnir HEP Croatia Cup na kojem će naši rukometaši 4. siječnja od 20 sati igrati protiv Crne Gore, a dan kasnije protiv Italije.

(Foto: HRS)

RUKOMET