Lisica: Iako se po rezultatu čini da je bilo lagano, nije bilo tako

U18 HRS

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoj nastup na Europskom prvenstvu u Koprivnici otvorila je uvjerljivom 37:21 (15:11) pobjedom nad POortugalom.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Mateo Maraš s devet pogodaka, dok je vratar Stipe Purić, ujedno i najbolji igrač utakmice, zaustavio 19 protivničkih lopti.

Izbornik Boris Lisica analizirao je pobjedu: “Imali smo dobar ulazak u utakmicu iako smo imali pritisak, jer je ovo prvo službeno natjecanje i još smo domaćini. Presudno je bilo otvaranje. Imali smo jednu malu stanku u kojoj smo se borili da ih slomimo, ali smo uspjeli. Iako se po rezultatu čini da je bilo lagano, nije bilo tako. Igrali smo dobro i momci su dali sve od sebe. Imali smo čvrstu obranu i pokretljiv napad.”

Hrvatska U-18 reprezentacija u petak od 20.30 sati u dvorani Fran Galović igra protiv Izraela, dok u istom večernjem terminu u nedjelju igra protiv Srbije.

“Idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je prelomiti susret dosta rano jer je Izrael u prvoj utakmici igrao presing i treba vidjeti kako ćemo to riješiti.”

Vratar Purić bio je važna karika sigurnog slavlja: “Obrana je bila sjajna i to mi je dalo krila na vratima. Odlično smo se pripremili za ovaj susret i drago mi je da smo napokon dočekali početak Eura. Sljedeći nas čeka Izrael koji puno trči, ima agresivnu 3:3 obranu i sigurno neće biti lako protiv njih.”

Hrvatske rukometašice na kadetskom Europskom prvenstvu poljskom Kielceu, nakon poraza od vršnjakinja iz Danske i pobjede nad Egiptom, igraju utakmicu trećeg kola protiv Mađarske…

RUKOMET