[LIVESTREAM] Lelas: Utakmica protiv Estonije će nam pokazati koliko smo spremne za Francusku

Turić, Hrvatska, Foto Marin Sušić HKS

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija s početkom u 18 sati u SD Trnsko igra kvalifikacijsku utakmicu za EuroBasket 2017 protiv Estonije.

Hrvatice očekuje nastavak kvalifikacijskog ciklusa za EuroBasket 2017 koji će se održati u Češkoj. Bit će to susret pretposljednjeg kola skupine B u kojoj Hrvatska nakon četiri odigrane utakmice ima dvije pobjede i dva poraza.

“Utakmica vrlo bitna, posebno iz psihološkog dijela, dakle da vidimo što smo napravili u ovih pet dana treninga. Napokon nam se priključila i Shavonte, koja je dobila odobrenje doktora da može trenirati, a to je i pokazala na prvom treningu – odradila je to u maksimalnom ritmu.”

“Protiv Estonije vidjet ćemo jesmo li na pravom putu, odnosno jesmo li pogodili s ovim treninzima koje smo odradili. Sigurno da će nam to biti test za srijedu i utakmicu s Francuskom,“ najavio je izbornik Braslav Turić.

Hrvatska je slavila protiv Estonije na gostovanju, tako da je dobro upoznata s igrom njihove reprezentacije.

“Prošli smo kroz sve njihove akcije, prvo na videu, a zatim i na parketu. Znamo otkud nam prijeti opasnost. Još ćemo proći individualne kvalitete tih igračica. Postoje neke informacije kako neke igračice neće doći, međutim mi ćemo se pripremiti kao da će one doći u najboljem sastavu i tako ćemo pristupiti utakmici“, dodao je.

Atmosfera među djevojkama je pohvalna…

“Čini mi se dobra, pogotovo u ovom radnom dijelu kojeg smo imali na parketu. Stavili smo jedan naglasak na obranu, promijenili smo ideju za ove dvije utakmice. U startu smo dogovorili što ćemo raditi. Tu bi trebalo biti dosta agresivne obrane i kad su to prihvatile, očito je vidljivo da je atmosfera dobra i da će igračice dati sve od sebe da napravimo onaj rezultat koji se od nas očekuje“, objasnio je izbornik Turić.

Dvoboj je najavila i Ana Lelas:

“Pripremali se jesmo, ali mislim da će utakmica biti najbolji primjer da vidimo jesmo li spremne za Francusku. Isto tako, ne treba žuriti, treba ići korak po korak. Utakmica će nam pokazati naše realno stanje i koliko smo uopće spremne za Francusku. Idemo na sve ili ništa. Ja se iskreno nadam da će rezultat biti pozitivan.”

Na EuroBasket 2017 će se plasirati prvoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacijskih skupina i šest najbolje drugoplasiranih ekipa.

“Cure se znaju od prije, tu je nas par starijih. Imamo par mlađih igračica koje su se pridružile i mislim da su dosta dobro odgovorile na naš ritam i taktičke zadatke. U nedostatku igračica koje nisu s nama, što nam je veliki hendikep, moramo se skupiti mi koje smo tu, koje smo se odazvale i napraviti što je moguće bolji rezultat“, dodala je Ana za kraj.

Ukoliko niste u mogućnosti podržati hrvatske reprezentativke od 18 sati u dvorani Trnsko (slobodan ulaz) u Novom Zagrebu, HKS se pobrinuo da utakmicu pratite u prijenosu uživo putem livestreama…

EuroBasket 2017, kvalifikacije, Skupina B:
1. Francuska 4 4 0 0 0 300:210 8
2. Hrvatska 4 2 0 0 2 275:267 6
3. Nizozemska 4 2 0 0 2 251:277 6
4. Estonija 4 0 0 0 4 206:278 4

(Foto: Marin Sušić/HKS)

KOŠARKA