[LIVESTREAM] Saračević: Očekujemo aktivan rezultat u Danskoj, kako bi odluka pala u Koprivnici

Podravka

Rukometašice Podravke Vegete u petak od 19 sati igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu EHF kupa kod danskog Herning Ikasta.

“Četvrtfinale smo izborili svojim odličnim igrama. Svaka pohvala stručnom stožeru i curama. Tu nismo stali, a kao što smo i rekli u to četvrtfinale ulazimo maksimalno. Koliko smo sve to ozbiljno shvatili pokazali smo i time što smo odradili i ciklus mini-priprema u Makarskoj. Otkad je Craiova ispala, Ikast uz Siofok slovi kao mogući finalist Kupa EHF-a što dovoljno govori o samoj jakosti te ekipe. U utakmici u Danskoj očekujemo da cure daju svoj maksimum i ostave srce na terenu, a rezultat će doći sam od sebe,” rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

“Igramo protiv Ikasta, ekipe koja već par godina igra Ligu prvaka, a ono najvažnije je da već dvije godine zaredom igra završnicu, proljeće u Ligi prvaka te su prošle i pretprošle godine ispale od Vardara. Ekipa je to koja ima iskustvo igranja takvih utakmica u Europi. Na temelju videa je teško imati kompletnu sliku, ali mislim da su mrvicu jači odnosno tu negdje s Nykobingom što pokazuje i njihovo prvenstvo gdje su dva boda iza Kopenhagena, a jedan bod iza Nykobinga. Dovoljnogovori i to da je Kopenhagen prekjučer pobijedio Budućnost 11 razlike. Imamo dva poluvremena, prvo je gore gdje idemo odigrati utakmicu i očekujem aktivan rezultat da bi odluka pala u Koprivnici,” najavio je trener Zlatko Saračević.

Što se tiče priprema koje su se prošli tjedan održale u Makarskoj uz dvije prvenstvene utakmice, trener je iznimno zadovoljan jer su cure vrijedno trenirale. Kad je riječ o zdravlju malih problema ima sa Selenom Milošević no ona nije upitna za utakmicu kako je naglasio, dok Elena Popović ima bronhitis i neće putovati u Dansku.

“Cure su u Makarskoj odlično radile, jako dobro trenirale i na njima se vidi i želja i volja. Mislim da im je to trebalo jer su od silnih utakmica i psihički, ali i fizički pale. Njima je ovo 15. utakmica u Europi i ovo je bilo dobro punjenje baterija. Radimo i popravljamo detalje za koje smo vidjeli da nisu najbolji. Pokušavamo riješiti polukontru, obranu i realizaciju gdje smo imali najviše problema,” zaključio je Sarač.

Vratarka Jovana Risović nedavno je produžila vjernost klubu na još godinu dana: “Mislim da smo dobile dodatnu energiju i snagu. Super smo trenirale i jedva smo čekale da dođemo ovdje i da dođe ova utakmica četvrtfinala jer rijetko koja djevojka je igrala četvrtfinale EHF Kupa. Ikast, jako ozbiljna ekipa, a o kvaliteti dovoljno govori i činjenica da Danska u četvrtfinalu ima čak četiri ekipe i ne može ih se podcjenjivati. Svaka lopta je bitna. Moramo biti pametni, iskoristiti utakmicu pametno i ja mislim da će to biti pozitivan rezultat.”

Uzvratna utakmica u Koprivnici na rasporedu je 10. ožujka u 17 sati u SD Gimnazije Fran Galović.

 

RUKOMET