Lovren: Nije isto igrati za klub i za reprezentaciju! Vrsaljko: Izbornik će pripremiti taktiku, a mi ju moramo sprovesti!

Lovren, Liverpool

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je s pripremama za Svjetsko prvenstvo. Vatreni su smješteni u Opatiji, treniraju na riječkoj Rujevici i iščekuju posljednji pripremni dvoboj prije odlaska u Rusiju.

U petak u osječkom Gradskom vrtu od 16 sati igraju protiv Senegala, koji bi izborniku Zlatku Daliću trebao poslužiti kao provjera za dvoboj s Nigerijom.

“U svakom slučaju, tu utakmicu shvaćamo ozbiljno i ući ćemo maksimalno u nju, i kao momčad i kao pojedinci. Naravno da cijenimo kvalitetu Manea, kao i sve druge igrače Senegala, ali koncentrirani smo isključivo na sebe. To je ono što izbornik traži od nas,” najavio je Šime Vrsaljko, osvajač Europske lige s madridskim Atleticom.

Vrsaljko je spreman na sve…

“Svatko od nas treba odraditi svoj dio posla na terenu. Obrana nam u prvom dijelu protiv Brazila nije izgledala loše, tako da nam je i to jedna od opcija. Osim toga, i ja sam nekada igrao na lijevom boku i nikome nije problem napraviti bilo što za reprezentaciju. Utakmice na Svjetskom prvenstvu bit će izazov za obranu i za napad, a naposljetku je bitan rezultat reprezentacije. Treba se pripremiti, usredotočiti i sve ovisi od utakmice do utakmice. Izbornik će pripremiti taktiku, a naš je zadatak to provesti u djelo. Mislim da sam ove sezone dovoljno igrao i da sam spreman za ono što nas čeka, a izbornik će posložiti što je najbolje za Hrvatsku.”

Uvijek dajem sve od sebe

Dejan Lovren izgubio je finale Lige prvaka od Modrića i Kovačića, no, oporavio se i s nestrpljenjem čeka najveći izazov s Hrvatskom…

“Mislim da ću dati svoj doprinos nastupima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, nije upitno da uvijek dajem sve od sebe, ja sam takav igrač. Naravno, nije isto igrati za klub i za reprezentaciju, s obzirom da sam u klubu gotovo svaki dan, a u reprezentaciji svakih par mjeseci.”

Branič Liverpoola nada se zapaženom rezultatu…

“Uistinu smo dobra ekipa unutar reprezentacije i imam dobar predosjećaj uoči predstojećeg turnira. Vrlo sam pozitivan. Naša je zadnja linija nikad iskusnija – na prošlom Svjetskom prvenstvu Ćorluka je bio u mojim sadašnjim godinama, a tada smo Šimunića gledali kao što sada gledamo Ćorluku. Mislim da je to dobra stvar, svi smo zdravi i u dobroj formi, a zajedno s ovim mladićima u momčadi možemo daleko,” piše hns-cff.hr.

NOGOMET