Lovrić zabio dva spektakularna pogotka za Goricu, Osijek se spasio poraza, Zekić ipak odlazi

Zekić

U dvoboju 26. kola HT Prve lige Gorica je na gostovanju u Osijeku uzela bod, a mogla je i trebala sva tri.

Završilo je 2:2, oba pogotka za Goričane postigao je Kristijan Lovrić, no, u završnici dvoboja sjajne prilike imali su Mathieu i Zwolinski i Goričani su mogli ‘torpedirati’ Bijelo-plave, baš kao i na posljednjem gostovanju u Gradskom vrtu.

No, i remi je bio dovoljan da Zoran Zekić ‘ponudi mandat na raspolaganje’, odnosno da najavi kako više neće biti trener Osijeka.

Utakmica je mirovala do završnice prvog dijela, kad je loptu Dvornekovića prihvatio Lovrić, Kleinheisler i Šutalo nisu ga uspjeli blokirati, a nakon snažnog i preciznog udarca s ruba kaznenog prostora lopta je završila u lijevom kutu za 0:1.

Domaći su uspjeli poravnati u 57. minuti dvoboja, Janža je ubacio loptu pred vrata, obrana Gorice nije raščistila opasnost, a na petercu kapetan Mile Škorić zabija za 1:1.

Međutim, tek što je lopta krenula s centra, Lovrić se ‘razljutio’, iskoristio je nepažnju suparničke ekipe poslije slavlja izjednačenja i još jednim majstorskim dalekometnim udarcem zabija za novo vodstvo Gorice!

Ipak, 20-ak minuta prije kraja Ejupi je uspio iskoristiti odavanje Janže te je matirao Kahlinu za konačni rezultat.

Nije tu bio kraj dramatičnim događanjima, Ejupi je minutu prije kraja zaradio drugu javnu opomenu nakon prekršaja nad Musom Muhammedom, sudac Jović je na tribine potjerao i domaćeg trenera Zekića, a Osijek je u drugoj minuti sudačke nadoknade mogao i do preokreta, da je Kleinheisler bio smireniji pred gostujućim vratima.

Goričani će pamtiti prigode iz same završnice dvoboja, a Zwolinski će sanjati Bobana, koji je glavom ispred gol-linije izbio loptu u korner, nakon što je poljski napadač prebacio Malenicu.

NOGOMET