Lucija Lesjak vratila se u Hrvatsku sa zlatom oko vrata: Polufinale je bilo presudno, finale je ispalo nešto lakše

Lesjak Lucija

“Izuzetno sam sretna, zadovoljna i ponosna… sve je to još uvijek svježe, trebat će vremena kako bi postala svjesna rezultata kojeg sam postigla”, istaknula je po povratku iz Čilea sa Svjetskog karate prvenstva nova svjetska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki u teškoj kategoriji (+68 kg), 20-godišnja  Lucija Lesjak.

Međimurka koja nastupa za Hrvatski dragovoljac u Santiagu je pobijedila predstavnice Rusije, Perua, SAD-a i Meksika, a u finalu je bila uspješnija i od Austrijanke Lore Ziller s 5-1.

“Dan natjecanja počeo je zapravo vrlo čudno… Strgao mi se kimono na kojem sam šivala grb dan prije. Ipak, dobro sam se osjećala na zagrijavanju. Najteže mi je bilo u prvom meču s Ruskinjom Kalimovom, stalno sam stizala rezultat i na kraju pobijedila. Polufinale je bio presudan dvoboj za medalju, u finalu je čak ispalo i nešto lakše”, istaknula je nova svjetska karate prvakinja u teškoj kategoriji u mlađim seniorkama.

Lucija Lesjak zajedno s još nekolicinom naših natjecatelja, koji su bili uspješni na prestižnim međunarodnim turnirima u proteklom razdoblju, trebala bi prema svemu sudeći na osnovu čileanskog rezultata biti jedan od hrvatskih sudionika na završnom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji će se u svibnju iduće godine održati u Parizu.

Prema trenutačnoj situaciji, velike izglede za nastup na Olimpijskim igrama bez dodatnih kvalifikacija ima Ivan Kvesić, aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji i osvajač zlata na Europskim igrama u Minsku.

Na SP za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom čileanskom gradu Santiagu kadetsku broncu u kategoriji +54 kg osvojila je Laura Lisac.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek  posebno se zahvalio hrvatskom veleposlanstvu i brojnoj hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Čileu za gostoprimstvo i nesebičnu pomoć tijekom boravka u Santiagu, koje su za vrijeme prvenstva obilježili veliki prosvjedi i neredi u toj južnoameričkoj zemlji.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,