Luka Bukić: Nedostajao mi je Zagreb, vjerujemo u osvajanje novih titula

Kuterovac. Mladost, Lukša Marotti

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti marljivo se pripremaju za novu sezonu, u kojoj će braniti naslov pobjednika Regionalne lige, a pokušat će napraviti i što bolji rezultat u domaćim natjecanjima te u Ligi prvaka.

Pod vodstvom jednog od najboljih svjetskih kondicijskih trenera i osvajača zlatne olimpijske medalje, Pere Kuterovca, bruse formu za nove izazove, a prvi je na domaćem bazenu 21. rujna protiv splitskog Mornara.

“Cijelo ljeto smo također proveli u jakim treninzima, no radili smo male stanke kako bi igrači uzeli prijeko potreban odmor. Jedan tipičan dan vaterpolista Mladosti počinje s prvim treningom u teretani u 9 sati ujutro koji traje sat i trideset minuta. Nakon toga od 11 do 13 sati je trening u bazenu. Nakon toga je pauza te popodnevni trening od 17 do 19 sati, dva puna sata treninga u bazenu,” otkriva legendarni Pero Kuterovac i dodaje: “To je šest sati treninga dnevno. Velika je energetska potrošnja kad se bavite ovim sportom. Kako se bude približavalo Prvenstvo i utakmice, intenzitet treninga se smanjuje. Za sada je bitno proći pravu ‘malu torturu’ kako bi se izdržao tempo utakmica koje nas očekuju u novoj sezoni!“

Pero Kuterovac, Mladost, Lukša Marotti

Prije novog susreta s navijačima, Mladostaši su proveli čak 120 sati u bazenu, 45 sati u teretani te odigrali 10 pripremnih utakmica. U 36 dana, svaki je od ovih mladića preplivao 180 kilometara i podigao nevjerojatnih 15 tona utega.

“Očekivanja od nas u novoj sezoni prilično su velika. Došlo nam je dosta izvrsnih i vrhunskih igrača i od nas se očekuje da ove godine budemo što bolji. Za sada mogu reći da su svi dečki sjajni te da se novi igrači uigravaju odličnim tempom. Prvi sam ponudio pomoć novim dečkima kako bi se što prije i bezbrižnije prilagodili na Zagreb i način rada u klubu,” izjavio je Lovre Miloš.

Jedan od miljenika zagrebačke publike svakako je povratnik u momčad Luka Bukić.

“Nedostajao mi je Zagreb. Ovo je moj dom, tu su mi obitelj i prijatelji. Zagrebačka publika u mom srcu ima posebno mjesto i jedva čekam naš ponovni susret. Ovih dana zaista naporno radimo kako bismo na radost svih postigli još bolje rezultate. Vjerujemo i u osvajanje novih titula,” izjavio je Luka Bukić.

Ulaz na sve utakmice na bazenu na Savi i ove sezone je besplatan.

(Foto: Lukša Marotti)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI