Luka Cindrić najbolji rukometaš Hrvatske!

Cindrić, HRS

U poluvremenu prijateljske utakmice u Spaladium Areni protiv Crne Gore, koja je posljednja provjera Červarovim izabranicima prije početka Europskog
prvenstva i utakmice sa Srbijom, proglašeni su najbolji rukometaš i rukometašica Hrvatske te najbolji trener i sudački par.

Zasluženo je titulu ponio Luka Cindrić, koji lani vodio skopski Vardar do titule pobjednika Lige prvaka!

“Ne znam što reći. Prošla sezona je zaista bila odlična. Iako je prošlo je dosta vremena od osvajanja Lige prvaka i dalje naviru emocije kad ponovo gledam te dvije utakmice. Mislim da smo u Vardaru napravili jako veliku stvar s osvajanjem Lige prvaka. Sada sam tu s reprezentacijom. Odlična je atmosfera unutar momčadi i nadam se da ću u reprezentaciji nastaviti s dobrim rezultatima koje sam ostvarivao u klubu!”

Ovo mu je prva nagrada u izboru najboljeg rukometaša Hrvatske, a osvojio ju je ispred Ivana Čupića (najbolji u 2013.), Igora Karačića, Domagoja Duvnjaka (najbolji  2011., 2012., 2014., i 2015.) te Marka Mamića.

 

 

Za najbolju rukometašicu proglašena je Andrea Penezić, kojoj je ovo osmi put da se može pohvaliti tom laskavom titulom. Penezić je ovime postavila novi rekord u osvojenim nagradama. Igra vodeću ulogu u redovima makedonskog Vardara s kojim je do sada osvojila dvije brončane i jednu srebrnu medalju u Ligi prvakinja, a 2015. godine bila je i najbolji strijelac elitnog europskog klupskog natjecanja sa 102 pogotka.

“Žao mi je što večeras nisam bila u Splitu i što nisam mogla prisustvovati dodjeli. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Velika mi je čast primiti ovo priznanje po osmi put koje će mi biti poticaj za još bolje igre. Od srca hvala svima na podršci,”  kratko je rekla Penezić.

Najboljim trenerom proglašen je izbornik hrvatske ženske seniorske rukometne reprezentacije i trener Lokomotive Nenad Šoštarić. S rukometašicama Lokomotive je u 2017. godini osvojio Challenge kup te drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Vratio se i na klupu ženske reprezentacije nakon što je posljednji put nacionalnu selekciju vodio 2002. godine.

“Ova nagrada me izuzetno sretnim jer je to priznanje ne samo za prošlu godinu, nego za sve što sam tijekom godina ulagao u sebe. Jednu stvar želim napomenuti jer ne želim da to itko zaboravi. Bez ovih djevojaka s kojima sam radio ove nagrade nema. Mi moramo biti skupa i samo sa zajedništvom postižemo nešto. Svaka čast njima jer su svašta pregrmjele sa mnom i ja s njima. Rezultati pokazuju da smo bili na pravom i dobrom putu i dao Bog da nastavimo tako dalje”, izjavio je Šoštarić.

DRUŠTVENE MREŽE RUKOMET