Luka Pratljačić osvojio europsku broncu!

Pratljačić

Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje se do jučer održavalo u ruskom Vladikavkazu. Medalju mu je uručio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član Izvršnog odbora Europske boksačke konfederacije (EUBC) Bono Bošnjak.

Ovo je izuzelan uspjeh mladog Osječana, koji je u Rusiji potvrdio svoju dobru formu. Na smotri Starog kontinenta nastupilo je gotovo 400 boksača iz 38 europskih zemalja, a Pratljačiću je za broncu upisao dvije pobjede i poraz. U prvom susretu slavio je uvjerljivo na bodove protiv Daše Simeunovića iz Bosne i Hercegovine, inače četvrtfinalista Svjetskog prvenstva i osvajača niza međunarodnih turnira. Nakon njega Luka je u prvoj rundi prekidom pobijedio Talijana Salvatorea Scalu.

Poražen je u polufinalu od Azerbajdžanca Abdulajeva, koji je na kraju osvojio zlato.

U hrvatskoj reprezentaciji bili su još Filip Poturović (60 kg), Erik Pijetraj (64kg), Mihael Jugović (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg) i Matej Uremović (81 kg). Pratili su ih Izbornik Leonard Pijetraj te treneri Matej Matković, Kristijan Hodak i Tomo Kadić.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,