Macan: Nizozemce smo od početka shvatili ozbiljno; Tucak: Ozljeda Garcije nam remeti planove

Nizozemska - Hrvatska, Vaterpolo, Svjetska liga

Hrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano je uvjerljivo svladala Nizozemsku 18:7 (1:4, 0:5, 2:5, 4:4), u sjajnoj atmosferi u Eindhovenu pred dvije tisuće navijača.

Barakude su do poluvremena primile samo jedan gol, zabile njih devet, kada je utakmica bila riješena.

“Jedna izuzetno dobro odigrana utakmica s naše strane, maksimalno koncentrirano u obrani, u napadu strahovito puno lijepih golova koji su proizašli iz čvrste i agresivne obrane. Jedino smo na kraju, zadnje tri, četiri minute popustili u koncentraciji, ali jedna zaista odlično odigrana utakmica i upisani bodovi koje smo nekako i ranije očekivali – da će pobjeda završiti na našoj strani. Jedino što nas malo remeti je nažalost ta ozljeda Xavija Garcije, već nakon skoro pa niti prve četvrtine došlo je do njegove ozljede i po prvim nalazima ustanovljeno je puknuće metakarpalne kosti na desnoj ruci,” rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Hrvatska, Vaterpolo, Svjetska liga

Od hrvatskih momaka najviše pogodaka ostvario je Anđelo Šetka s čak šest golova, dok ga slijede Luka Bukić s tri, te Sandro Sukno, Javier Garcia Gadea i Loren Fatović s dva pogotka. Od Nizozemaca istaknuli su se Harmen Johannes Muller, Robin Lindhout i Jesse Koopman s po dva pogotka.

“Protivnik kojeg smo ozbiljno shvatili od početka i odigrali muški onako kako treba i priveli utakmicu kraju na najbolji mogući način,” zaključio je Marko Macan, bek hrvatske reprezentacije.

U sljedećem kolu koje se odigrava 14. veljače hrvatska reprezentacija putuje na gostovanje u Grčku koja je u drugom susretu ove skupine svladala Francuze rezultatom 16:7. Kolo iza toga, igra se 14. ožujka kada smo mi domaćini Francuzima, a u posljednjem šestom kolu hrvatska reprezentacija 11. travnja dočekuje Nizozemsku.

Podsjetimo, preostale dvije europske skupine su skupine ‘A’ u kojoj igraju Rumunjska, Njemačka, Slovačka i Srbija, dok se u skupini ‘C’ za završni turnir Svjetske lige bore Gruzija, Italija i Rusija.

Hrvatska: Marko Bijač, Marko Macan, Kristijan Milaković, Luka Lončar, Marino Čagalj, Luka Bukić, Luka Lozina, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea, Ivan Marcelić; izbornik: Ivica Tucak.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI