Majstorica Cedevite i Splita: Dom sportova bit će obojen u žuto

KK Cedevita

Cedevita i Split će u subotu od 20 sati igrati treću i odlučujuću utakmicu polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Branitelj naslova iznenađujuće je lako poražen na Gripama pa Splićani s velikim nadama i ambicijama ulaze u ‘majstoricu’…

Očekuje se kako će Dvorana II Doma sportova biti u velikoj mjeri obojena u žuto! U Zagreb stiže navijački autobus, a očekuje se kako će na tribinama biti i velik broj ‘zagrebačkih’ studenata, navijača Splita.

“Ovo je za nas utakmica sezone, bilo bi glupo reći da nemamo što izgubiti. Cedevita je, naravno, favorit, a na nama je da u Zagrebu budemo koncentrirani na svoju izvedbu i pružimo najbolju partiju sezone. Utakmica će ovisiti o intenzitetu, obje ekipa iza sebe imaju veliki broj utakmica,” najavio je strateg Splita Ivica Skelin.

“Bilo bi normalno Cedevita osvoji titulu, ako bi se gledala pojedinačna kvaliteta. Oni će sigurno biti drugačiji nego u ove dvije prve utakmice. Naš cilj je da se držimo što je duže moguće u ‘egalu’, tada će pritisak ići na drugu stranu. Igrat ćemo na mali broj poena i za takvu utakmicu moramo smanjiti broj naših pogrešaka u napadu. Ako uspijemo u tome imat ćemo šansu,” dodao je.

“To je utakmica u kojoj moramo pokazati tko je gazda u Hrvatskoj. Imamo neke probleme, ali kao što sam rekao, moramo odigrati puno bolje nego u zadnje dvije utakmice. Prije svega, moramo imati bolju koncentraciju, biti agresivniji, čvrsti i pokazati da smo još uvijek prvi favoriti u državi. Mi ne podcjenjujemo Split. Pokazali su da imaju kvalitetu, što sam ja već par puta naglasio. No, mislim da sve ovisi o nama i moramo to jednostavno pokazati na terenu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Razigravač Roko Ukić svjestan je koliko je ova utakmica bitna za sezonu Cedevite.

“Moramo se maksimalno mobilizirati i dobiti tu treću, odlučujuću, utakmicu. Split se pokazao kao izuzetno dobar protivnik. Ne mislim da smo ih drugu utakmicu podcijenili, jednostavno smo imali jako loš dan generalno kao momčad i zasluženo su nas pobijedili. Moramo sad napraviti sve da u toj odlučujućoj utakmici pokažemo da to ipak nije realna slika i realan odnos snaga na terenu”, rekao je kapetan Cedevite.

U nedjelju na Višnjiku odlučujuću utakmicu za ulazak u finale HT Premijer lige igraju Zadar i Cibona.

KOŠARKA