Manje od 100 dana do PyeongChanga: Vjerujemo kako će ovo biti najuspješnije Zimske paraolimpijske igre u hrvatskoj povijesti

Skijaški klub za osobe s invaliditetom - Sljeme

Manje od 100 dana ostalo je do otvaranja 12. Zimskih paraolimpijskih igara u PyeongChangu. U razdoblju od 9. do 18. ožujka 2018. godine održat će se natjecanja iz 80 disciplina u sklopu šest paraolimpijskih sportova – alpskom skijanju, biatlonu, hokeju, snowboardu, curlingu u kolicima i nordijskom skijanju.

Paraolimpijske igre u PyeongChangu ugostit će rekordan broj sportaša na zimskim Paraolimpijskim igrama, a Hrvatsku će predstavljati pet sportaša u tri sporta – u nordijskom će skijanju nastupiti Josip Zima, u snowboardu Bruno Bošnjak, dok će u alpskom skijanju nastupiti Eva Goluža, Damir Mizdrak te Dino Sokolović.

“Naši sportaši spremno su dočekali 100 dana do Paraolimpijskih igara. Svi naši evidentni kandidati se vrijedno pripremaju te očekujemo uspješan nastup naših skijaša već na nadolazećem Svjetskom kupu u alpskom skijanju 8. i 9. siječnja na Sljemenu. U PyeongChangu ćemo po prvi puta imati i predstavnike u nordijskom skijanju i snowboardu što nas izuzetno raduje. Rekordan broj naših paraolimpijaca ne garantira i uspjeh, ali vjerujemo kako će ovo biti najuspješnije Zimske paraolimpijske igre u hrvatskoj povijesti,” izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, piše hpo.hr.

Nakon višegodišnjeg čekanja, Republika Koreja postala je drugom azijskom zemljom, nakon Japana, koja će biti domaćin Igara. Volonteri će na Paraolimpijskim igrama premašiti brojku od 31 000 osoba koje će postati dio Passion Crew ekipe, službene organizacije koja će ujediniti sve djelatnike, volontere, postavu za svečanosti, osiguranje i izvođače koji podržavaju PyeongChang 2018.

Također, željno se očekuje i početak nošenja paraolimpijskog plamena koji će obići osam gradova kroz osam dana od kojih je pet u Južnoj Koreji – Jeju, Anyang, Nonsan, Gochang i Chungdo. Navedeni gradovi su izabrani upravo zbog toga što pružaju povoljan pristup turističkim sadržajima i uslugama za osobe s invaliditetom te su certificirani kao gradovi “Barrier-Free” od strane Korejskog instituta za osobe s invaliditetom. (Foto: Skijaški klub za osobe s invaliditetom – Sljeme)

PARAOLIMPIJCI