Marin Marić: Izbornik je zasluženo svima dao priliku, jer svi dobro treniramo i igramo

Kina, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija uvjerljivom pobjedom nad Latvijom (75:50) otvorila je nastup na Kupu Borislava Stankovića u Kini te će se u srijedu protiv domaćina u 13.30 sati po našem vremenu pokušati obraniti naslov pobjednika ovog prijateljskog turnira.

Istaknuli su se Mateo Drežnjak i Marin Marić s po 16 poena svaki.

“U drugom smo se poluvremenu malo opustili, trener je više rotirao. Dao je svima priliku, zasluženo jer svi dobro treniramo i igramo. Danas je možda bio moj dan, sutra će biti nečiji drugi, bitno je da je pobjeda tu“, bio je poslije pobjede skroman Marin Marić.

“Jako dobra utakmica naše ekipe, dečki su stvarno dali sve od sebe i čestitam im. Prvo poluvrijeme bilo je za ocjenu 9 od 10. U drugom poluvremenu je Latvija malo promijenila obranu, bila je puno u zoni, a mi više nismo bili tako dobri u obrani i promašili smo dosta otvorenih šuteva. Vidjela se razlika između dvije grupe igrača; onih koji su tu od početka, 20. lipnja, dobrom ritmu i fizički spremni i druga grupa koja je tek počela trenirati prije tjedan dana i sigurno ne možemo od njih očekivati da budu na istoj razini,” analizirao je izbornik Veljko Mršić pa najavio finale:

“Cilj nam je opet odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe, poštivati pravila koja smo postavili i pokazati da smo momčad. Kina je momčad koja se sprema za Svjetsko prvenstvo i već su dva mjeseca na pripremama. Vidjeli smo ih u Las Vegasu, to je ista ekipa koja je bila i tamo. Idemo uživati igrajući finale pred tolikim auditorijem i odigrati dobru utakmicu.“

Latvija – Hrvatska 50:75 (5:26, 14:21, 16:16, 15:12)

HRVATSKA: Uljarević, Škara 12, M. Drežnjak 16, Marčinković 5, Radovčić 1, D. Drežnjak 2, Vranković 2, Rogić 9, Marić 16, Perković 9, Barnjak, Vucić 3

KOŠARKA