Marin Ranteš u Nizozemskoj na nevjerojatnom natjecanju s najboljim svjetskim BMX vozačima

marin-rantes

Najbolji svjetski vozači BMX-a u Nizozemskoj su se borili za pobjedu svog tima, a među njima je bio i Marin Ranteš.

U parku prepunom iznenađenja i izazova, čak 16 profesionalnih vozača pokazalo je svoje vještine i najbolje trikove na nevjerojatnim rampama i skakaonicama.

Drew Bezanson i Daniel Wedemeijer pozvali su svaki po sedam vozača u svoje timove, a suci su ocjenjivati trikove, stil, energičnost vožnje, tehniku i izvedbu te u konačnici odlučili o tome čiji će tim stati na postolje.

Od 16 vozača iz pet zemalja (Kanade, Rusije, Hrvatske, Njemačke i Nizozemske) u drugu je rundu išlo njih osam (po četiri iz svakog tima) koji su se do finala borili za što više bodova i u konačnici, pobjedu svog tima.

U timu Daniela Wedemeijera, vozača otprije poznatog hrvatskoj publici, našao se i Marin.

marin-rantes-anthony-jeanjan

“Isprobati ovakav park i voziti s ovom ekipom bilo je jednostavno nevjerojatno,” istaknuo je hrvatski BMX majstor.

BMX freestyle je jedan od pet sportova koji će sljedeće godine debitirati u Tokiju kao olimpijski sport pa je natjecateljski duh na najvišem nivou, a ovo je bila idealna prilika za pokazati to.

“Nevjerojatno! Trenutno sam bez riječi. To je vjerojatno bilo najluđe natjecanje koje sam ikad vozio. Svi smo ovdje iz istog razloga, a to je da podignemo BMX na viši nivo i, iznad svega, da se jako dobro zabavimo”, rekao je Kanađanin Bezanson, kapetan pobjedničkog tima.

Više od 2000 obožavatelja svjedočilo je tome kako su timovi gurali jedan drugog na viši nivo smišljajući trikove koji nikada ranije nisu izvedeni.

Nizozemac Wedemeijer je na kraju dodao: “Ovo je stvarno novi nivo! Najviši park u kojem sam vozio neko natjecanje, ali takav i treba biti BMX freestyle. Treniramo zajedno, zajedno rastemo, a zatim izvodimo pred publikom najbolje trikove!”

(Foto: Syo van Vliet / Red Bull Content Pool)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,