Marin Ranteš ulazi u program potpore za Tokio: U početku se sve činilo nemogućim!

Ranteš, HOO

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop priredili su prijam za biciklista Marina Ranteša, prošlotjednog pobjednika Svjetskog kupa u disciplini BMX Freestyle u konkurenciji stotinjak najboljih svjetskih vozača. Vodeći dužnosnici HOO-a pojasnili su Rantešu i njegovoj pratnji, u kojoj su bili mama Sunčica i promotor Ivan Zrinušić, najbrži put za ulazak u razvojne programe nacionalne olimpijske udruge.

“Na potezu je Hrvatski biciklistički savez, koji treba odraditi prijedlog, odnosno nominaciju, a na nama je da već na sljedećoj sjednici Vijeća HOO-a odlučimo o uvrštavanju u jedan od programa. Bez matičnog saveza ne možemo ništa. Valjalo bi sada potaknuti Savez na žurnu akciju, kako bi što prije odradili prijedlog, pa da Marina uvrstimo u sustav već na idućoj sjednici Vijeća 7. prosinca. Dakle, to je ono što moramo odmah odraditi, a s ostvarenom olimpijskom normom automatski ulaziš i u naš Olimpijski program Tokio 2020.,”  kazao je Mateša.

Ostvarenje norme za Tokio 23-godišnji Varaždinac ocijenio je realnom opcijom, budući da je još puno bodova za raspodjelu, a devet je ‘viza’ za OI – šest izravnih prema bodovnim zaslugama, jedna izravna – domaćinska (Japan) i još dvije dodatne za države koje ih nisu izborile na SP-u. Ranteš je ispričao kako je počeo ozbiljno trenirati BMX ‘akrobacije’, ne sluteći da će njegova dječačka zabava jednom postati i olimpijski sport.

“Čak 90 posto trikova preuzeo sam s Youtubea, makar se u početku sve činilo nemogućim. Imam nekoliko dobro uvježbanih koje redovito izvodim, a velike su težine pa na njihov račun dobivam i dobre bodove,” rekao je Ranteš, potvrdivši želju da jednom osmisli i vlastiti trik po kojem će ostati prepoznatljiv.

OSTALI SPORTOVI