Marotti slavio u Bolu, Mratović srebrni: Imali smo savršen dan!

Bol, IFCA

Napokon se raspuhalo u Bolu na Braču, zapadnjak je zadnjeg dana natjecanja na IFCA Grand Prix regati dostizao i 20 čvorova i omogućio izvrsni natjecanje. Oni koji su prvi put bili u Bolu tek danas su ga doživjeli u punom sjaju i uživali u natjecanju, poput Francuza Damiena Arnouxa, koji je osvojio naslov europskog juniorskog prvaka.

“Danas je bilo odlično, sretan sam što sam svojoj svjetskoj tituli najboljeg do 21 godine pridružio i europsku, u mojoj zadnjoj juniorskoj godini prije nego što se pridružim seniorima,” rekao je Damien.

Oči domaće publike bile su uprte naravno u domaće snage u floti od 58 natjecatelja iz 16 zemalja. Enrico Marotti pokazao je zašto spada u sami vrh svjetske windsurfing scene, unatoč tome što se oporavlja od ozljede pobijedio je IFCA Grand Prix Croatia.

“Dobro je, bio sam brz danas, pobijedio sam u dva finala, zadnje finale bilo je zaista jako zanimljivo, ali bio sam dosta uvjerljiv tako da test nakon ozljede se pokazao više nego dobar. Uživali smo danas u vjetru, napokon je zapuhalo onako kako zna u Bolu, imali smo savršen dan,” poručio je Enrico i dodao:

Kako je ovo moja prva regata nakon teške ozljede zgloba noge koju sam zadobio u Portugalu na Svjetskom kupu, sretan i zadovoljan sam što sam uopće mogao voziti i odvoziti sve vožnje do kraja. Također, sretan sam što sam se vratio na ovako dominantan način. Bilo je teško ali sam jedrio kvalitetno, a rezultat je na kraju došao sam.“

Drugo mjesto osvojio je trostruki olimpijac na dasci Luka Mratović.

“Zadovoljan sam, ova ekipa ima puno više iskustva od mene u slalomu, tako da je drugo mjesto za mene jako dobar rezultat, tim više što jedrim s jedrima u principu za učenje,” komentirao je Luka. Treće mjesto zauzeo je Talijan Bruno Martini.

U ženskoj konkurenciji bez premca je bila Estonka Brigita Vilop, pet čistih pobjeda. Druga je Turkinja Nazli Urenli, a treća hrvatska predstavnica Katarina Pelivan.

Vedrana Brnčić slomila je tri jarbola i ostala bez boljeg plasmana.

“Nedavno sam imala prepravljanje jedra i mislim da je to razlog što sam slomila tri jarbola na istom mjestu! Nemoguće je da se to inače dogodi. Žao mi je jer danas su baš bili moji uvjeti na moru, mislim da sam mogla dobre rezultate ostvariti,” ispričala nam je Brnčić.

Vrijedi istaknuti peto mjesto vrlo mlade 15-godišnje Lare Bulić, kojoj je ovo natjecanje bilo prvi službeni nastup.

ZOO station Bol pokazao se još jednom kao dobar domaćin, nekim već poznatim imenima u floti i nekim novim klincima na sceni, koji se nadaju seniorima pomrsiti uskoro račune. U prepunom Bolu u kolovozu regata je bila odlična atrakcija za goste Zlatnog rata, a naravno i petu godinu zaredom prava promidžba ove lokacije u svijetu adrenalinskog turizma i sporta.

U organizaciji Zoo Station Bola i Kluba jedrenja na dasci Podstrana Bol je proteklog tjedna bio domaćin IFCA Grand Prix Croatia regate, koja je ove godine ujedno Europsko prvenstvo za juniore i veterane. IFCA, odnosno International Funboard class association, već petu godinu zaredom povjerio je jednu od svojih Grand Prix regata Bolu. Povjerenje u ovu destinaciju i domaćina stekli su nakon dobro odrađenih natjecanja najviše razine – Europskog prvenstva 2014. i Svjetskog 2016. Funboard je daska na kojoj se jedri profesionalni tour, karakterizira je velika brzina, u idealnim uvjetima postiže i preko 30 čvorova brzine, odnosno više od 60 kilometara na sat. Na gotovo identičnoj dasci ruše se svjetski brzinski rekordi. Bol se već odavno dokazao kao odlična destinacija za surfere, stoga ne čudi što se vraćaju svake godine. (Foto:  IFCA)

VODENI SPORTOVI