Marta Tomac i norveški ‘dream team’ dolaze u Koprivnicu: Želimo ostaviti bolji dojam nego u Metzu

Saračević, Debelić,RK Podravka Vegeta

Podravka Vegeta u Koprivnici u 2. kolu DELO EHF Lige prvakinja dočekuje norveški Vipers Kristiansand. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 13 listopada, a igrat će se u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u 18 sati.

U prvom kolu Koprivničanke su doživjele neugodan poraz: “U Metzu nismo pokazali ono što možemo i trebamo pružiti u Ligi prvakinja. Zadovoljan sam reakcijom igračica na utakmici s Osijekom. Odigrale su fenomenalno, pokazale su želju te nam ostaje da se do kraja tjedna pripremimo za utakmicu, popravimo greške te pokažemo puno bolje izdanje nego u Metzu,” osvrnnuo se trener Zlatko Saračević.

Vipers je, baš kao i Metz, prošlogodišnji sudionik Final 4 završnice Lige prvakinja. Ukupno su osvojili treće mjesto nakon pobjede nad Metzom.

“Radi se o vrhunskoj ekipi. Utakmicu prvog kola su odigrali fenomenalno ostavivši protivnice na devet razlike. To je norveški dream team. Heidi Loke za koju se pričalo da neće igrati na kraju je odigrala svih 60 minuta te je bila najbolja na terenu. Oni u svojoj ekipi imaju pet reprezentativki Norveške, a za njih igra i Marta Tomac koja je nekad bila naša reprezentativka. Razloga za optimizam ima, igramo pred domaćom publikom i vjerujemo da ćemo pružiti dobar otpor protivnicama,” dodao je strateg Podravke.

“Stanje u ekipi je dobro. Sabrali smo se nakon poraza u Francuskoj no nadam se da smo izvukli pouku iz te utakmice. Vipers je brza ekipa protiv koje treba puno trčati no nadamo se da ćemo ostaviti pred domaćom publikom puno bolji dojam nego u Metzu,” istaknula je Ana Debelić.

Ulaz na utakmicu je besplatan no zbog ograničenog kapaciteta dvorane potrebno je imati valjanu ulaznicu.

RUKOMET