Marta Žderić: “Neopisiv je osjećaj podignuti pehar Lige prvakinja, a u reprezentaciji moramo pokazati da znamo igrati lijep rukomet”

Marta Žderić, Foto ZRK Buducnost

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priprema se za dvije važne kvalifikacijske utakmice protiv Švedske, za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku krajem ove godine. U svojim redovima nacionalna izabrana vrsta ima i europsku klupsku prvakinju, vratarku Martu Žderić, koja je ove godine s podgoričkom Budućnosti stigla do trofeja u Ligi prvakinja.

“Već dvije godine igram u Budućnosti iz Podgorice, a ugovor sam produžila i na još dvije godine. U Budućnosti se osjećam kao kod kuće, kako na terenu tako i izvan njega. Podgorica je divan grad, a ljudi su predivni. Vrlo brzo sam se uklopila jer je mentalitet veoma sličan našemu. Nešto što je meni ostavilo lijep dojam jest da ovdje svi baš žive za rukomet. Svi dišu za sport i zaista je divno biti dio takve zajednice,” rekla je Žderić za HRS.

Sjajno je biti na tronu: “Na samo pitanje kakav je osjećaj biti europski klupski prvak, zaista nema odgovora. To je najljepši događaj u mojoj karijeri, posebice kada dižeš onaj pehar. To je zaista neopisivo.”

Hrvatice su doživjele debakl na Europskom prvenstvu na domaćem terenu krajem prošle godine i bit će potrebno na terenu ponovno pokazati kvalitetu protiv Švedske: “Iako znamo da je iza nas uistinu loš reprezentativni period, moramo se okrenuti samo novim rezultatima i novim pobjedama. Čeka nas sigurno težak posao, ali samo da nema ozljeda i mi ćemo biti spremne. Trebamo skupiti glave zajedno i pokazati da znamo igrati lijep rukomet te da imamo veliku želju otići na Svjetsko prvenstvo u Danskoj,” zaključila je Žderić za službenu stranicu saveza. (Foto: ŽRK Budućnost)

RUKOMET

Ostavi komentar