Matea Kolovrat jedina predstavlja Hrvatsku na taekwondo Europskom prvenstvu gluhih: Spremam se za ovo cijelu godinu

Matea Kolovrat

Matea Kolovrat iz Taekwondo kluba Marjan Split bit će jedina hrvatska predstavnica na drugom izdanju Europskog prvenstva gluhih koje će se održati od 9. do 11. studenog u turskoj Antaliji.

Matea je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u taekwondou za gluhe, koje se održalo 2016. godine u turskom Samsunu, u borbama (kyorugi) osvojila zlatnu medalju, dok je u formama (poomsae) osvojila brončanu medalju. Na posljednjim, 23. Olimpijskim igrama gluhih, Matea je osvojila srebrnu medalju u borbama (kyorugi).

Sukladno ostvarenim rezultatima na prethodnim natjecanjima, Hrvatski sportski savez gluhih prijavio ju je na Europsko prvenstvo uz potporu Središnjeg državnog ureda za sport.

“Za predstojeće Europsko prvenstvo spremam se gotovo cijelu godinu. Svi treninzi i turniri tempirani su da bi upravo u studenom bila u najboljoj formi. Posljednjih mjeseci treniram 2 do 3 puta dnevno, a pripreme sadržavaju puno taekwondoa, tehnike, taktike, spariranja, teretane i trčanja. Odradila sam i nekoliko pripremnih G1 turnira u regularnoj TKD konkurenciji, a upravo na ovom posljednjem G1 turniru osvojila sam brončanu medalju,” rekla je Matea.

Matea na put kreće u subotu u pratnji trenera Veljka Laure i menadžerice i predstavnice HSSG-a, Melani Turković.

“Pripreme smo obavili sukladno planu, nismo imali većih problema s ozljedama ili bolestima i mislim da možemo ostvariti dobar rezultat, pogotovo kada su borbe u pitanju. Dosadašnji odlični rezultati koje je Matea imala u konkurenciji osoba s oštećenim sluhom bili su u kategoriji do 57 kilograma. Sada je u kategoriji do 67 kilograma i tu će nam određeni problem biti slabije poznavanje potencijalnih protivnica no mi ćemo dati sve od sebe i nadamo se dobrim rezultatima,” rekao je Veljko Laura, trener TKD Marjan Split.

PARAOLIMPIJCI