Matea Kolovrat prvakinja Europe: Dosta smo dobro trenirali, isplatilo se!

Veljko Laura i Matea Kolovrat

Matea Kolovrat osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 67 kg na Europskom taekwondo prvenstvu za gluhe.

Članica Taekwondo kluba Marjan Split je u prvom kolu bila slobodna, u polufinalu je slavila nokautom protiv Ruskinje, a u finalu je pobijedila Ukrajinku rezultatom 11-3.

Matea Kolovrat

“Prvi dio natjecanja je bio poomsae gdje nažalost nismo ostvarili najbolji rezultat, zauzeli smo šesto mjesto. Međutim drugi dio natjecanja je bio borbe gdje smo osvojili zlato. Zadovoljni smo ovim natjecanjem, dosta smo dobro trenirali, po dva puta dnevno zadnja tri mjeseca i isplatilo se.

“Ono po što smo došli, to smo i ostvarili. Nadam se da ćemo nastaviti ovako trenirati i da će ubuduće biti još ovakvih rezultata,” rekao je Veljko Laura, trener TKD Marjan Split.

“Ovo mi je prvi nastup na Europskom prvenstvu i presretna sam ostvarenim rezultatom. U drugom dijelu natjecanja smo bili nositelji tako da smo bili slobodni prvo kolo, zatim sam pobijedila Ruskinju nokautom i u finalu Ukrajinku,” rekla je Matea Kolovrat.

Matea je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u taekwondou za gluhe, koje se održalo 2016. godine u Samsunu u borbama (kyorugi) osvojila zlatnu medalju, dok je u formama (poomsae) osvojila brončanu medalju.

Veljko Laura, Matea Kolovrat i Melani Turkovic

 

Na posljednjim, 23. Olimpijskim igrama gluhih, Matea je osvojila srebrnu medalju u borbama (kyorugi), a sada ima i europsko zlato.

Matea Kolovrat i Veljko Laura

“Čestitao bih našoj Matei i njezinom treneru, kao i cijelom klubu TK Marjan Split na vrlo uspješno odrađenim pripremama koje su rezultirale osvajanjem europskog zlata. Hrvatski sportski savez gluhih je izrazito ponosan na svoju sportašicu, njene uspjehe i način na koji promovira sport gluhih. HSSG će i dalje u potpunosti podupirati Mateu u njenoj karijeri,” rekao je Oliver Lušić, predsjednik HSSG.

PARAOLIMPIJCI