Međugorsko čudo u Osijeku: Čilić i Dodig nevjerojatnim preokretom vratili prednost Hrvatskoj!

Čilić, Dodig, HTS Mario Ćužić

Hrvatska Davis Cup reprezentacija prije odlučujućeg dana dvoboja s Kanadom ima 2-1 prednost, nakon fantastične partije i nevjerojatnog preokreta Marina Čilića i Ivana Dodiga u fenomenalnoj atmosferi u Osijeku. Kanađani Nestor i Pospišil su vodili 2-0 u setovima i 4:1, ali na kraju Hrvatska slavi pobjedu u pet setova s 2:6, 3:6, 6:4, 7:5 i 6:2!

“Ključno je bilo što smo igrali na domaćem terenu i pred ovom sjajnom publikom,” jasno je naglasio Dodig nakon slavlja i dodatno istaknuo: “Marin i ja smo krenuli sporije, ali ovo je nešto za što se živi i za što se trenira cijeli život!”

“Nisam se osjećao idealno, nisam dobro reagirao, nismo bili dovoljno ubojiti. Oni su ta dva i pol seta igrali idealno. Imali smo malo sreće i uz pomoć publike i dobre atmosfere. U četvrtom i petom setu bili smo puno bolji od njih,” poručio je Marin, koji parove praktički igra samo u Davis Cupu.

“Ne igramo zajedno, i to se vidjelo na početku meča. Nismo bili ‘složni’, ali uspjeli smo promijeniti igru, taktiku, počeli smo bolje vraćati njihove servise.”

Dodig se cijeli tjedan mučio sa zdravstvenim problemima, ali je odigrao još jedan spektakularan meč za Hrvatsku: “Možda nismo igrali najbolji tenis, ali smo dočekali taj trenutak nakon kojeg smo okrenuli meč na svoju stranu. Cijeli tjedan sam se mučio, više sam ležao i pio tablete. Pomogla mi je i publika, Marim mi je davao samopouzdanje. Ova pobjeda je jako bitna, dao sam sve od sebe.”

U nedjelju je dan odluke, prvi na teren u 14 sati izlazi Borna Ćorić, kojem će suparnik biti mladi Next Gen rival Shapovalov. (Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS