Mektić ostvario snove i postao prvi Hrvat pobjednik Mastersa: Mate je najbolji na svijetu, nisam mogao odbiti taj poziv

Mektić HTS

Hrvatski tenis ima prvog pobjednika završnog ATP Mastersa! To je uspjelo Nikoli Mektiću, Zagrepčanin i Nizozemac Wesley Koolhof su u finalnom dvoboju završnog turnira sezone u Londonu slavili protiv Austrijanca Jurgena Melzera i Francuza Edouarda Roger-Vasselina i to nakon tri seta – 6:2, 3:6, 10:5. Mektić i Koolhof uvjerljivo su došli do prvog seta s dva breaka, a njihovim je suparnicima pripala druga dionica nakon što su im oduzeli servis u četvrtom gemu. U odlučujućem je tie-breaku napeto bilo do 5:5, nakon toga hrvatsko-nizozemski dvojac osvaja pet uzastopnih poena za njihov prvi zajednički naslov.

“Stvarno sam presretan, ovo je ostvarenje sna. Nevjerojatan osjećaj, ovo je nešto što ćemo pamtiti cijeli život. Definitivno najveći uspjeh u karijeri i fantastičan način završetka sezone. Imamo puno razloga za slavlje” – oduševljen je nakon finala bio Nikola koji je tako stigao do svog osmog ATP naslova (prvog u 2020.), a sezonu će završiti na osmoj poziciji na ATP listi parova. Zagrepčaninu je ovo ujedno bio i posljednji zajednički nastup s Nizozemcem, sljedeće će godine u paru igrati s Matom Pavićem, koji je s Brazilcem Soaresom najuspješniji par na ATP Touru u 2020. godini.

“Doživio sam svoj prvi doček koji ukazuje na to da sam sigurno napravio nešto veliko. Nevjerojatan je osjećaj kojeg nisam još ni sam svjestan. Ovaj uspjeh nisam očekivao budući da je bilo par izvanrednih situacija, odnosno promjene partnera te prije samog početka turnira morali smo obaviti težak razgovor. Nisam znao kako će sve na kraju ispasti no od prvog meča smo uspjeli sve profesionalno odraditi. Prvi meč bio je nešto teži no izvukli smo se te smo ulazili iz meča u meč sve bolji. Vjerovali smo da možemo pobijediti svakoga ali nismo se nadali ovakvom uspjehu,” ističe Nikola Mektić te dodaje: “Prve reakcije zaista su čudne no čim sam došao u svoj boks želio sam proslaviti pobjedu sa svojim dečkima koji su jednako zaslužni za sve ovo. Tih par minuta neopisiv je osjećaj. Sam ovaj uspjeh za mene predstavlja veliku sreću te je lijepo završiti sezonu na ovakav način. Sada ću se malo posvetiti odmoru te se nadam da će se Australija dogoditi u prvome mjesecu, a nas ubrzo očekuju pripreme”

“Došlo je do iznenadnog prekida Matine suradnje sa Soaresom i pitao me da li bih igrao s njim sljedeće sezone. Smatram da je Mate najbolji na svijetu i nisam mogao odbiti taj poziv. Vjerujem da će to biti jedno nevjerojatno partnerstvo i veselim se tome,” – reći će Nikola.

‘’Ovo je veliki uspjeh i vrlo smo ponosni, kako za njega ali i za hrvatski sport i tenis. Ovo je nastavak priprema za iduću godinu koja nas čeka, tu su Olimpijske igre u Tokiju i novi Davis Cup, svaki je uspjeh vrlo bitan. Možemo reći da su i ove godine naši igračice i igrači ostvarili dobre uspjehe, kako seniori tako i mlađi uzrasti.’’ – izjavila je predsjednica HTS-a Nikolina Babić koja se osvrnula i na neke buduće aktivnosti Saveza: ‘’Nažalost, zbog koronavirusa nismo uspjeli održati Noć hrvatskog tenisa ali to ćemo ubuduće održavati u kontinuitetu. Značajan nam je cilj vraćanje Futuresa u Hrvatsku. Nekada smo ih imali i 30, a danas samo tri tako da intenzivno radimo na njihovom povratku!’’

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS
Tagged with: