Memorijal Ivana Ivančića: Filip Mihaljević protiv osvajača odličja iz Budimpešte

BHM Mihaljević

Otkako se natjecanje u bacanju kugle Boris Hanžeković memorijal održavaju na atraktivnom bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice na njemu redovito sudjeluju najbolji svjetski kuglaši. Bit će tako i u devetom izdanju Memorijala Ivana Ivančića, kako se od to natjecanje zove od 2015. godine.

To jamči i trenutni popis sudionika na kojem su, između ostalih, i aktualni svjetski doprvak iz Budimpešte Leonardo Fabbri, brončani s nedavnog svjetskog prvenstva Joe Kovacs, bivši svjetski prvak i četverostruki pobjednik natjecanja pokraj fontana Tom Walsh, finalist SP u Budimpešti Payton Otterdahl i naš Filip Mihaljević, aktualni europski prvak i sedmoplasirani iz Budimpešte.

Osmorica od deset sudionika imaju osobne rekorde preko 22 metra, dok je Kovacs sa 23.23 drugi na listi najboljih kuglaša svih vremena, pa će kugla na Memorijalu Ivana Ivančića zasigurno ponovno letjeti prema oznaci od 23 metra.

Rekord mitinga, inače, sa 22.84 metra drži najbolji bacač kugle svih vremena Ryan Crouser, koji je i peterostruki pobjednik Memorijala Ivana Ivančića. Četiri pobjede pokraj fontana ima još Tom Walsh i to su za sada jedini pobjednici ovog natjecanja.

Može li Memorijal Ivana Ivančića 9. rujna dobiti treće ime na listi pobjednika?

Bacanje kugle – privremena lista sudionika
Leonardo Fabbri ITA
Joe Kovacs SAD
Tom Walsh NZL
Payton Otterdahl SAD
Tomaš Stanek ČEH
Zane Weir ITA
Armin Sinančević SRB
Rajindra Campbell JAM
Roger Steen SAD
Filip Mihaljević HRV

DRUŠTVENE MREŽE