Mihić: Pokazali smo motivaciju i karakter, odmorili smo glavne igrače za Njemačku! Duvnjak: Oni stvarno igraju dobar rukomet!

Mihić, Duvnjak, Foto HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak će igrati susret posljednjeg kola skupine C, protiv aktualnih europskih prvaka Nijemaca, u izravnom dvoboju za prvo mjesto u grupi.

U dominantnoj izvedbi i uvjerljivoj pobjedi nad Čileom posebno se istaknuo mladi Lovro Mihić na lijevom krilu, ali i u munjevitim kontrama.

“Ovo je bila jedna utakmica u kojoj smo morali pokazati visoku motiviranost i karakter. Dobro smo trčali i mislim da je u obrani bilo dosta dobro. Glavni cilj koji smo imali je bio da se naših nekoliko glavnih igrača odmori da budu puni snage i spremni za utakmicu protiv Njemačke i mislim da smo u tome uspjeli. Sada se možemo mirno spremati za sljedeću utakmicu. Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine. Adut im je obrana uz brzu kontru i polukontru s vrhunskim krilima tako da znamo što rade. Moramo se dobro pripremiti napraviti video analizu i dati sve od sebe.”

Kapetan Duvnjak je, uz Horvata i Štrleka, odmarao od utakmice, ali i ne od navijanja na klupi.

“Dobro je sve danas izgledalo. Bitno je bilo da krenemo u utakmicu jako agresivno, s velikom željom i motivom a to su dečki i napravili i ja im čestitam. Nas trojica smo odmorili, a drugi su dobili šansu koju su super iskoristili”, počeo je Duvnjak i nastavio o idućem susretu:

“Protiv Njemačke nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, ali mi smo spremni. Oni igraju stvarno dobar rukomet. Prošle godine su osvojili Europsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama su bili treći. Odlična ekipa koja je stvarno kompaktna u obrani. Igraju 6-0 obranu s brzim krilima i morat ćemo se dobro pripremiti. Sutra ćemo pogledati video i to je to, idemo jednostavno pobijediti tu utakmicu i u osminu finala.”

Veliki derbi s Njemačkom na rasporedu je u petak od 17.45 sati. (Foto: HRS)

RUKOMET