Miljenko Vučić viceprvak svijeta!

Miljenko Vučić

Miljenko Vučić  osvojio je srebreno odličje na WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu, bacivši kuglu 14,42 metra, što je njegov novi osobni, ali i hrvatski rekord.

“Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom i osvojenom medaljom. Popravio sam državni rekord za 56 cm iako sam imao pozitivnu tremu prilikom ulaska u samo natjecanje, koje je trajalo preko dva i pol sata, ostvario sam uspjeh svoje sportske karijere. Izgubio sam zlato za samo dva centimetra, ali to ću nadoknaditi na PI u Tokiju sljedeće godine. Ovaj rezultat će me zasigurno još više motivirati za nastavak karijere “ izjavio je srebreni Miljenko, koji se natječe u konkurenciji slijepih i slabovidnih, pod vodstvom trenera Mihovila Rendulića.

Čak četiri Vučićeva hica bila su dalja od dosadašnjeg državnog rekorda (1. serija 13.76 m, 2. serija 14.42 m, 3. serija  14.30 m, 4. serija 14.20 m, 5. serija  x, 6. serija 14.37 m)

Zlato je osvojio Iračanin Mahdi Olad sa samo dva centimetra daljim hicem od hrvatskog paraolimpijca (14,44 m), dok je broncu osvojio Brazilac Da Silva Alessandro Rodrigo s 13,99 m.

PARAOLIMPIJCI