Misli su nam i u Lijepoj našoj

HRS, Banija

Hrvatski rukometaši obavljaju posljednje pripreme za početak Svjetskog prvenstva u Egiptu i prvu utakmicu s Japanom u petak.

Cjelokupna situacija u skladu je s aktualnim trenutkom i svjetskom pandemijom, zbog problema s koronavirusom će umjesto Češke nastupiti Sjeverna Makedonija, dok će SAD zamijeniti Švicarci.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Reprezentacija Hrvatske smještena je u odmaralištu Hotela Tolip North, 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra. Tu su sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja). Riječ je o svojevrsnom ‘balonu’, iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. Pa i tada uz poseban prijevoz i pratnju organizatora natjecanja. Ali za razliku od sličnog balona na Europskom prvenstvu rukometašica nedavno u Danskoj, ovdje ima prostora za šetnju, čak se može doći i do mora tako da će izolaciju biti znatno lakše podnijeti.

“Dojmovi su dobri, smještaj je dobar, temperatura je u redu, nije previše toplo. Jučer smo imali dva testiranja, smjestili se u sobu dok nisu došli rezultati, i hvala Bogu, svi smo na testu bili negativni. Jutros smo imali doručak, šetnju i istezanje i popodne idemo u dvoranu na trening. Možemo prošetati na svježem zraku u sklopu kućica ovog resorta. Gledali smo već video Japana, brzi su i dosta neugodni. Mi se moramo bazirati na našu igru i mislim da ne bi trebalo biti velikih problema,” istaknuo je Marin Šego, koji je imao problema s ozljedom, ali će biti spreman za najveće izazove.

Svi testovi na koronavirus su – negativni.

“Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir. Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana. Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati,“ dodao je Ivan Čupić.

Otvaranje Svjetskog prvenstva za Červarove izabranike i dvoboj s Japanom je u petak od 18 sati po hrvatskom vremenu.

U nedjelju u istom terminu igramo protiv Angole, a u utorak 19. siječnja protivnik je Katar, također od 18 sati.

U drugi krug u Kairo prolaze tri reprezentacije, ‘križamo’ se sa skupinom D u kojoj su Danska, Bahrain, Argentina i DR Kongo, a dvije najbolje ekipe ulaze u četvrtfinale.

RUKOMET