Mladi hrvatski futsalski majstori preko Portugala do finala Eura!

Futsal

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina pod vodstvom izbornika Marinka Mavrovića svladala je Portugal u polufinalu Europskog prvenstva u Latviji te nakon produžetaka i šesteraca ušla u veliko finale.

Mreže su mirovale sve do 31. minute, kada je portugalski vratar Paco povukao protunapad te uposlio Celija, koji pogađa bliži Čizmićev kut za vodstvo. Iako su Portugalci imali svoje prigode za drugi pogodak, Hrvatska nije odustala od potrage za izjednačenjem te je u završnici zaigrala s igračem više u polju, što se isplatilo dvije sekunde prije isteka vremena. Jurlina je bio precizan za 1:1 i ulazak u produžetke. U posljednjoj minuti prvog produžetka Rodrigues je ubacio sa strane, a Chuva iz neposredne blizine zabio za 2:1, no ni tada nije bio kraj. Manje od dvije minute prije kraja drugog produžetka Vukelić puca iz teške situacije, a lopta završava iza Paca za novo izjednačenje, piše hns-cff.hr. Pristupilo se stoga raspucavanju sa šest metara, a u trećoj, posljednjoj seriji hrvatski vratar Čizmić brani pokušaj Nevesa, da bi Jurlina potom zapečatio sjajan uspjeh mladih Hrvata.

Hrvatska je do polufinala u Rigi stigla pobjedama nad Nizozemskom i Ukrajinom, nakon uvodnog poraza od Španjolske, dok je Portugal osvojio Skupinu A sa sve tri pobjede, protiv Latvije, Poljske i Rusije.

Finale je na rasporedu u subotu, 14. rujna, s početkom u 20 sati.

U-19: PORTUGAL – HRVATSKA 4:5 (2:2, 1:1, 0:0)
EP u futsalu, polufinale.
Arena Riga, Riga.

Strijelci: 1:0 – Celio (31′), 1:1 – Jurlina (40′), 2:1 – Chuva (45′), 2:2 – Vukelić (49′)

Šesterci: T. Paco – 3:2, Mudronja – 3:3, Celio – 4:3, Cvišić – 4:4, Neves – Čizmić brani, Jurlina – 4:5

Hrvatska: Čizmić, Sučić, Jurlina, Mudronja, Mužar; Radaj, Dragun, Petrušić, Rendić, Papac, Cvišić, Radić, Vukelić. Izbornik: M. Mavrović.

NOGOMET