Mladi hrvatski hokejaši pozvali navijače da ih podrže u Ledenoj: Cilj je prvo mjesto i prelazak u viši rang

Hrvatska, U-20, hokej

Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u hokeju na ledu (IIHF SP U20 IIB) počinje u Zagrebu u utorak, 15. siječnja, a Hrvatska prvu utakmicu igra s Nizozemskom 20 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Prije početka natjecanja mladi hrvatski hokejaši najavili su svoj nastup tijekom druženja s djecom i njihovim roditeljima na klizalištu Supernova u Buzinu, a zabave i smijeha nije nedostajalo. Hokejaši su djecu učili osnovama hokeja, upoznali su ih s hokejaškom opremom te održali pravi mini trening za najmlađe. Palice i pakovi bili su najtraženija roba, a djevojčice su se pokazale bolju preciznost u pucanju na gol. Na kraju su reprezentativci pozvali građanstvo da ih na Svjetskom prvenstvu podrže u što većem broju kako bi ostvarili što bolji nastup. Na druženju s najmlađima bili su kapetan U20 reprezentacije Luka Kramarić, Domagoj Troha, Marin Joja, Tino Burazin, Dominic Rene Čanić, Patrik Dobrić.

Hrvatska, U-20 hokej

Pomoćni trener U20 Hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Bruno Bregant rekao je da su pripreme bile intenzivne i kratke: “Sve smo odradili prema planu, iako je bilo dosta utakmica u klubovima u kojima dečki nastupaju, a tu su i studentske obveze. Hrvatska je favorit i cilj nam je prvo mjesto te prelazak u viši rang.”

Predsjednik saveza hokeja na ledu Nikola Švigir rekao je kako je s organizacijskog aspekta sve spremno i da svi vjerujemo da će dečki ostvariti svoj cilj. “Imamo dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja i sve ide prema planu. Zahvaljujemo se i gradu Zagrebu i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su nam pružili potporu da SP bude na kvalitetnoj razini, a sada je na dečkima da naprave svoj dio posla, uz potporu navijača s tribina.”

Ulaz na sve utakmice je slobodan.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI